Tips

Planten die je helpen beter te slapen en die je in de slaapkamer kunt hebben

Planten die je helpen beter te slapen en die je in de slaapkamer kunt hebben

Deze 5 kamerplanten helpen niet alleen bij het zuiveren en verwijderen van gifstoffen uit de lucht in onze huizen, maar hebben ook eigenschappen die ons helpen beter te slapen. Een ander voordeel dat ze hebben, is dat ze ook heel gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden zijn.

1. Aloë Vera

Foto: thenletitbe.tumblr.com

Een van de vele eigenschappen van Aloë Vera is het feit dat het een uitstekende luchtreiniger is in ons huis, aangezien het 's nachts zuurstof afgeeft en kooldioxide absorbeert.

2. Lavendel

Lavendel is een van de meest aanbevolen planten om te ontspannen en slaap te bevorderen. Deze plant heeft een groot aantal actieve ingrediënten die ideaal zijn om slapeloosheid te bestrijden. Het is aangetoond dat de geur de hartslag vertraagt ​​en de angst vermindert.

3. Jasmijn

De geur van jasmijn verbetert de kwaliteit van de slaap en kan angst helpen verminderen. De geur heeft een kalmerend effect en sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het angstniveaus vermindert.

4. Slangenplant

Deze plant geeft 's nachts zuurstof af terwijl je slaapt en helpt bij het filteren van gifstoffen uit het huis en het zuiveren van de lucht.

5. Engelse klimop

Foto: goodhousekeeping.com

Het is een gunstige plant, vooral voor mensen met ademhalingsproblemen en astma. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat deze plant in staat is om 60% van de gifstoffen en 58% van het afval uit de lucht in huis te verminderen.

Gerelateerd lezen

  • Zelfgemaakte en ecologische trucs om voor je planten te zorgen
  • Ideeën om te versieren met planten
  • Tuinieren, kamerplanten
  • 14 planten die ongewenste insecten afstoten
  • Tips voor het kopen van kamerplanten


Video: Snel in slaap vallen (Mei 2021).