Algemeen

Omzetting van lichaamswarmte in energie

Omzetting van lichaamswarmte in energie

Kunt u een mobiele telefoon met één aanraking opladen? Een nieuwe nanotechnologie zet lichaamswarmte om in energie

We zullen nooit meer gestrand zijn als de batterij van onze gsm leeg is. Dit wordt vermeden door een veelbelovende nieuwe technologie genaamd Power Felt, een thermo-elektrisch apparaat dat lichaamswarmte omzet in elektrische stroom en genoeg stroom kan genereren om een ​​volgende oproep te doen door het simpelweg aan te raken.

Power Felt is ontwikkeld door onderzoekers van het Centrum voor Nanotechnologie en Moleculaire Materialen van de Wake Forest University en bestaat uit kleine nanobuisjes van koolstof omhuld door flexibele plastic vezels, ontworpen om eruit te zien als geweven. De technologie maakt gebruik van temperatuurverschillen - bijvoorbeeld kamertemperatuur versus lichaamstemperatuur - om een ​​belasting te creëren.

Hun onderzoek verschijnt in het huidige nummer van Nano Letters, een toonaangevend tijdschrift over nanotechnologie.

Mogelijke toepassingen voor Power Felt zijn onder meer het bekleden van autostoelen om de batterijvoeding en de elektrische servicebehoeften te verbeteren, het isoleren van leidingen of het opvangen van opgehoopte warmte onder dakshingles om het verminderen van gas- of elektriciteitsrekeningen, het bekleden van kleding of sportuitrusting om de prestaties te bewaken, of het aankleden van wonden of IV-benodigdheden om de medische behoeften van patiënten beter te volgen.

Bron: SciencedailyVideo: LICHAAMSTEMPERATUUR CHECKEN - LAB EXPERIMENT (Mei 2021).