+
Economie

Bent u vastbesloten om te sterven of wilt u leven

Bent u vastbesloten om te sterven of wilt u leven

Terwijl China veel westerse economische sectoren vernietigde met export tegen lage productiekosten, hebben de autoriteiten geen aandacht besteed aan het kwaadaardige gedrag en de financiële strategieën die de economie uit dezelfde landen importeerde.

Het nieuws dat we uit China ontvangen, spreekt niet meer van een ‘slapende reus’ maar van schaduwbankieren, exorbitante toename van bedrijfskredieten, vastgoedzeepbel, onnodige infrastructuur, verborgen achterstallige vorderingen en openbare reddingsoperaties. Dezelfde strategieën die hebben geleid tot de ineenstorting van landen als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Ierland of Spanje, schudden de tweede wereldmacht.

In Europa zien we hoe de economische en financiële crisis is veranderd in een sociale en institutionele crisis met meerdere demonstraties van protest.

Kan China worden geconfronteerd met een sociaal probleem van deze omvang? In termen van sociale welvaart is hun uitgangssituatie heel anders dan die van Europese landen.

Misschien zou alles gemakkelijker zijn als Europa sociaal beleid naar China zou exporteren (dat van voorheen niet dat van de afgelopen jaren) en de staatsinvesteringsfondsen van het Aziatische land zouden investeren in hun eigen grondgebied om 800 miljoen inwoners uit de armoede te halen in plaats van te kopen. actief over de hele wereld.

En als onethische financiële innovatie en strategieën in Europa afnemen en de productiekosten in China stijgen, gaan we misschien naar een minder gestreste en rechtvaardiger wereld.

Wees vastbesloten om te sterven of vastbesloten te zijn om te leven”(Tim Robbins, Perpetual Chain

Afbeelding tegoed: www.asiaoriental.blogs.uoc.edu
Video: Heliummethode Zelfeuthanasie (Maart 2021).