Informatie

Hulp bij het kopen van een huis in Spanje

Hulp bij het kopen van een huis in Spanje

Sectie voor mensen die onroerend goed in Spanje willen kopen, verkopen of verhuren.

Ondertekening van contracten en tussentijdse betalingen

Kunt u mij alstublieft adviseren over het bovenstaande. Ik hoop een huis te kopen in Spanje en heb nog geen contract getekend. De bouwers willen contante betalingen in verschillende fasen. Waarom kunnen we niet per cheque betalen? Er is ons ook verteld dat we onze eigendommen zonder reden van ons kunnen laten afnemen. Is dat waar.

Bedankt voor uw vraag.

In Spanje rekenen bouwbedrijven contante betalingen aan als een truc om belasting te ontwijken. Als ze contant geld ontvangen, kunnen ze voorkomen dat het wordt aangegeven, zodat het "zwart geld" wordt dat ze niet aan de Spaanse belastingdienst (Hacienda) bekendmaken. Vervolgens gebruiken ze het zwarte geld om onkosten te betalen zoals illegale lonen, materialen etc. waardoor hun gedeclareerde kosten worden verlaagd. Als u met een cheque betaalt, moet het bouwbedrijf de cheque op zijn bankrekening storten, wat betekent dat het geld zichtbaar wordt, en moet worden aangegeven bij de Inland Revenue en onderworpen zijn aan de wettelijke belastingen.

Als u contante betalingen doet voor uw eigendom, is het erg belangrijk dat u, voordat u enig contant geld overhandigt, een formeel en wettelijk privé koop- / verkoopcontract tekent (gecontroleerd door een deskundige) waarin de volgende basiselementen van de aankoop en de verkoop duidelijk zijn gespecificeerd overeenkomst:

  • Identificatie van de verkoper als de wettelijke eigenaar van het onroerend goed dat u gaat kopen
  • Exacte beschrijving van het onroerend goed dat gebouwd gaat worden - vierkante meters, gesloten prijs (totale prijs inbegrepen), materialen die bij de constructie moeten worden gebruikt
  • Betalingswijze (dit is vooral belangrijk in uw geval, want als u ermee instemt om bepaalde sommen geld in bepaalde stadia van het bouwproces over te dragen, zijn de bouwers wettelijk verplicht zich aan de opleveringsdatums te houden)

U moet echt een deskundige het contract laten nakijken voordat u het ondertekent, om er zeker van te zijn dat uw rechten (en geld) worden beschermd. Als u ons vertelt waar uw eigendom is, kunnen we u wellicht iemand aanbevelen.

Wat uw laatste vraag betreft, wie heeft u verteld dat eigendommen gewoon van u kunnen worden afgehaald? De bouwers? Zeker als u geen contract tekent en contante betalingen overhandigt, dan loopt u wel het risico de woning en uw geld te verliezen, omdat geen enkel wettelijk document de verkoop of de betalingen verifieert. Ook zijn er de laatste tijd enkele verhalen in het nieuws geweest dat buitenlanders aan de Costa Blanca een deel van hun eigendom kwijtraken vanwege lokale landwetten - verwijst u daar misschien naar?

Als u overweegt onroerend goed in Spanje te kopen of verkopen en u heeft een vraag, schrijf ons dan en wij zullen proberen u te helpen. We kunnen uw vraag hier ook publiceren om andere potentiële kopers van onroerend goed in Spanje te helpen.


Video: Heerlijk Overwinteren? Kom Naar de Costa Blanca in Spanje. (Mei 2021).