Voedingsmiddelen

Eet je stress: 10 voedingsmiddelen die angst bestrijden

Eet je stress: 10 voedingsmiddelen die angst bestrijden

Angst kan worden veroorzaakt door verschillende interne en externe factoren, maar er is een natuurlijke manier om ermee om te gaan die veel mensen nog niet kennen.

De voedingsstrategie die bekend staat als het balanceren van de bloedsuikerspiegel is een eenvoudige techniek waarbij bij elke maaltijd vet en eiwit wordt gegeten en waarbij suiker en stimulerende middelen zoveel mogelijk worden vermeden.

Het is zo makkelijk. En het is ook een goede manier om gezond af te vallen.

Wat heeft bloedsuiker te maken met angst?

Een van de redenen waarom uw dieet uw humeur bepaalt, is omdat te veel of te weinig suiker in uw bloed stress kan veroorzaken voor uw hersenen.

Een scherpe stijging van de bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat u zich mentaal goed voelt (hoge suikerspiegel), maar tVoortdurend een hoge bloedsuikerspiegel hebben kan gevaarlijk zijn en leiden tot complicaties zoals hyperglykemie, waarop het lichaam reageert door insuline aan te maken om de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Insuline verwijdert suiker uit uw bloed en transporteert het naar de lever en spieren. De plotselinge daling van de bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat u zich suf en suf voelt, en dit is wanneer uw bijnieren in het spel komen en vecht-of-vluchthormonen genereren die uw ademhaling en hartslag versnellen en uw angst vergroten.

Dit gebeurt meestal als: u chocolade, koffie, een zoute snack, alcohol eet of rookt.

Dit heeft niets te maken met zelfbeheersing of negatieve gedachten. Als het gaat om een ​​lage bloedsuikerspiegel en een leeggelopen brein, zijn de kansen tegen u opgestapeld.

Deze bijnierachtbaan is uitputtend voor je hersenen en brengt je hormonen in de war. Voor veel mensen gaat deze extreme pingpong hun hele leven door totdat hun alvleesklier moe wordt (diabetes), hun bijnieren (bijniervermoeidheid), of hun hersenen (de ziekte van Alzheimer).

Het goede nieuws is dat u kunt deze ziekten voorkomen en beter voor uw hersenen zorgen door gezonde voedingskeuzes te maken. Hier zijn 10 voedingsmiddelen om te eten bij Angst:

1. Complexe koolhydraten

Natuurlijk "fastfood" zoals zoete aardappelen, bananen, bruine rijst, quinoa, bonen en linzen bevatten veel vezels en langzame koolhydraten die het lichaam op prijs stelt en weet te metaboliseren.

Omdat ze rauw zijn, zijn deze koolhydraten van nature boordevol mineralen en voedingsstoffen zoals vitamine B Ze helpen het lichaam af te breken en de energie in deze voedingsmiddelen te gebruiken.

Denk eraan om ze te combineren met proteïne of vet voor de extra boost (bijvoorbeeld voor mentale focus).

2 eieren

Eieren zijn niet alleen een bron van eiwitten, ze bevatten ook de lecithine en cotine die nodig zijn voor DNA-methylering en de werking van het zenuwstelsel.

De heuvel is een essentiële voedingsstof van de neurotransmitter acetylcholine -die het lichaam constant gebruikt voor motorische en geheugenfuncties in het zenuwstelsel.

Een van de kenmerken van de ziekte van Alzheimer is de zichtbare afname van de acetylcholineconcentraties.

3. Noten en lijnzaad

Voedsel dat rijk is aan omega-3 (zoals noten, zaden en vis zoals sardines en zalm) vermindert ontstekingen en het is aangetoond dat het de angstniveaus bij jonge volwassenen vermindert.

4. Thee

De L-theanine in thee is een stressverlichtende stof die zich bindt aan GABA-receptoren en veranderingen in hersengolven induceert die ontspanning bevorderen.

Vervang uw middagkoffie -een stimulerend middel dat uw bloedsuikerspiegel verstoort en uw hormonen op hol brengt- door infusies van rooibos, kamille of groene thee, die zijn onderzocht op hun anxiolytische eigenschappen.

5. Botbouillon

Tenzij je de afgelopen jaren in een grot hebt gewoond, heb je misschien gehoord over de hersendarm-relatie en hoe darmstoornissen vaak samenvallen met depressie of angst. Het bereiken van een gezonde darm is een grote inspanning die vanuit meerdere benaderingen moet worden gedaan, en een van de meest aanbevolen voedingsmiddelen hiervoor is bottenbouillon van met gras gevoede dieren, omdat ze rijk zijn aan glycine, een aminozuur met verzachtende eigenschappen.

6. Oesters

Zink speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem en zenuwstelsel. Mensen met angst hebben significant lagere zinkplasmaconcentraties en hoge koperniveaus.

Stress en angst hebben de neiging zink uit te putten, dus het toevoegen van oesters, sesamzaadjes, linzen, rundvlees of lamsvlees aan uw receptenboek zal u geen kwaad doen.

7. Cobalamine

Of vitamine B12. Het is een andere kalmerende voedingsmoordenaar die een belangrijke rol speelt bij methylering, neurotransmittersynthese en zenuwfunctie. Er is aangetoond dat verlaagde niveaus van vitamine B12 in de hersenen bijdragen aan neurologische ontwikkelingsstoornissen en neuropsychiatrische stoornissen.

Voor veganisten kan het een uitdaging zijn om voldoende vitamine B12 binnen te krijgen, omdat hun voedselbron vaak op dieren is gebaseerd: vis, zeevruchten, lamsvlees, rundvlees, runderlever, eieren en rauwe melk (kefir). Een kwaliteitssupplement is misschien het overwegen waard.

8. Groene bladgroenten

Je lichaam gebruikt magnesium in meer dan 300 biochemische reacties, waaronder het vrijkomen van neurotransmitters en zenuwfuncties. Het is aangetoond dat lage magnesiumspiegels bijdragen aan angstgevoelens.

Eet meer groenten, pompoenpitten, amandelen, avocado en… pure chocolade! Neem ook van tijd tot tijd een Epsom-zoutbad.

9. Haverzemelen

Kalkoen en bananen zijn niet de enige voedingsmiddelen die tryptofaan bevatten (de voorloper van melatonine en serotonine). Haver heeft het ook en het heeft ook het extra voordeel dat het vol zit met B-vitamines en veel vezels.

Onthouden voeg allerlei goede vetten en eiwitten toe aan je havermoutrecepten zoals amandelen, walnoten, amandelboter en chiazaad om de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden.

10. Kokosolie

Je brein bestaat uit vetten, dus voed het met hetzelfde cement waarop het is gebouwd. Van de TCM's (of triglyceriden met middellange ketens) die in kokosolie worden aangetroffen, is aangetoond dat ze het cognitief functioneren verbeteren.

Zoals gezegd aan het begin van de post, cHet eten van vet maakt ook deel uit van de strategie voor het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel om de stemming en de eetlust in balans te houden, dus voor de beste resultaten voor het lichaam, eet veel goede vetten (olijven, olijfolie, tofu, sojaolie en melk, noten, avocado, wat vis) Bij elke maaltijd.

Probeer deze voedingsmiddelen een paar weken in te nemen zoals we aanbevelen en kijk of de angst afneemt. Mijn gok is ja, en dat je niet terug wilt.

Bekijk meer:

  • Tips om u te helpen uw suikerinname te verminderen
  • Kent u de suiker die u consumeert?
  • Technieken om angstgevoelens te beheersen
  • 10 heerlijke avocadotoosts die je in 5 minuten kunt maken
  • 5 dingen die je moet weten over eieren


Video: Waarom mensen hun paniekaanvallen niet overwinnen (Mei 2021).