Nieuwe projecten en diensten

Google test een nieuw prototype van een drone voor het verzenden van pakketten

Google test een nieuw prototype van een drone voor het verzenden van pakketten

Het is bekend dat Amazon niet het enige bedrijf is dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van bezorgdrones of drones. In 2014 kondigde Google zijn eigen project aan, genaamd Project Wing, met als doel onbemande vliegtuigen te ontwikkelen voor pakketbezorging en toonde op video de tests van zijn eerste prototype. Nu, iets meer dan een jaar later, is zojuist een nieuwe video van een nieuw prototype aan het licht gekomen die belooft in slechts 5 minuten 8 km af te leggen en waarmee Google Amazon definitief zou kunnen verslaan.

Google's eerste prototype

Eind augustus 2014 kondigde Google de voltooiing aan van de eerste fase van zijn Project Wing-project, een ander zogenaamd 'moonshot'-project van Google X, met de publicatie van een video waarin de in Australië uitgevoerde tests te zien waren. met een eerste prototype drone. Als onderdeel van de tests werd het prototype gebruikt om pakketten te sturen naar boeren die ver van de bewoonde wereld verwijderd waren. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=cRTNvWcx9Oo] In de video kun je zien hoe het pakket tijdens de reis in het lichaam van de drone is geïntegreerd, in een holte aan de onderkant, zodat het niet interfereren met navigatie. Zodra het zijn bestemming heeft bereikt, geeft de drone het pakket vrij en gebruikt een touw om hem voorzichtig op de grond te laten zakken, zodat hij kan bevallen zonder te landen. Dit verschil met de drones van Amazon, die voor bezorging moeten landen, kan Google helpen de verzendtijden aanzienlijk te verkorten. Aan de andere kant, het eerste prototype van de drone van Google is klaar om op te stijgen en rechtop te landen, dus je hebt veel minder ruimte nodig om te handelen.

In maart 2020 kondigde Astro Teller, hoofd van het onderzoekslaboratorium van Google X, echter aan dat het bedrijf het oorspronkelijke prototype-ontwerp had geschrapt omdat het te log was en bezig was met de ontwikkeling van een nieuw prototype.

Het nieuwe Google-prototype

Eerder deze week plaatste Aaref Hilaly, een partner bij Sequoia Capital, op Twitter nog een video die was opgenomen tijdens een test van het nieuwe drone-prototype van Google, vergezeld van de boodschap: "De eerste stappen zien van een bezorging met een drone, met dank aan Google X (belooft 8 km in 5 minuten) ”. In de video kun je dat zien het nieuwe prototype verschilt veel van het oorspronkelijke en laat een veel lichter ontwerp zien. Het nieuwe ontwerp, met een meer quadcopter-achtige vorm en toegevoegde aerodynamische profielen, verhoogt de vliegsnelheid aanzienlijk.

Kijken naar babystapjes van het bezorgen van drones, met dank aan Google X (5 mijl in 5 minuten is de belofte) # zg15 pic.twitter.com/Xk2KyTRURP— Aaref Hilaly (@aaref) 19 oktober 2020

De competitie

Google en Amazon zijn niet de enige bedrijven die wedijveren om als eerste een volledig betrouwbare drone voor pakketbezorging te ontwikkelen. De Australische dronefabrikant Flirtey heeft in samenwerking met NASA al een drone ontwikkeld en succesvol getest die is ontworpen om medicijnen te leveren aan moeilijk bereikbare gebieden.. De test, uitgevoerd in juli als onderdeel van een openbare proef die is goedgekeurd door de Amerikaanse Federal Aviation Authority, is het eerste voorbeeld van een succesvolle drone-levering op Amerikaans grondgebied. Als onderdeel van de test maakte de Flirtey-drone drie vluchten van drie minuten van de Lonesome Pine Airport, in Virginia, naar de kliniek op de Wise County Fairgrounds, in Texas, waar hij 24 pakketten met medische benodigdheden wist te vervoeren, een van ze 4,5 kg.

Het idee was om aan te tonen dat drones nuttig kunnen zijn in geval van dringende nood om hulp te bieden aan landelijke of afgelegen gebieden, die moeilijk toegankelijk zijn voor grondvoertuigen; en het nieuws is alom geprezen voor het succes dat in de tests is behaald, maar er zijn nog veel dingen die moeten worden opgelost om het echt haalbaar te maken.

Toekomstige uitdagingen van drones

Aan de ene kant, het bereik en de vliegtijd van drones is nog beperkt, om echt levensvatbaar te zijn in een echte situatie. Voor anderen, de regels en voorschriften voor het besturen en vliegen van drones in de VS hebben hun ontwikkeling vertraagd. De verspreiding van betaalbare drones op de markt voor persoonlijk gebruik heeft geleid tot een snelle acceptatie door het grote publiek, zonder enig advies of expertise. Als gevolg hiervan zijn er enkele incidenten geweest die wetgevers nerveus hebben gemaakt en hebben geleid tot de lancering van een drone-register voor consumenten. Momenteel herziet de FAA de voorschriften voor dronevluchten in de VS om commerciële dronevluchten veilig en gereguleerd te maken. De Verenigde Staten zijn niet het enige land waar wetgeving de ontwikkeling van dit soort vliegtuigen heeft vertraagd. Bij UKDe huidige wetgeving verbiedt bijvoorbeeld dat drones binnen 50 meter van een gebouw of persoon en binnen 150 meter van een verstedelijkt gebied vliegen. Bovendien is de maximale vlieghoogte slechts 122 m (400 voet) en moet de drone altijd in de gezichtslijn blijven en binnen 500 meter van de piloot die hem leidt. Dit heeft alle pogingen om drones te gebruiken voor pakketbezorging of bewaking vertraagd. Daarnaast moeten commerciële dronepiloten een opleiding volgen en een speciale vergunning aanvragen bij de Civil Aviation Authority. In het geval van Spanje, werden de eerste stappen om het gebruik van drones te reguleren al genomen in juli 2014, maar de ingevoerde verordening gaat meer over het beheersen van het gebruik van drones dan over het toestaan ​​van de ontwikkeling van hun enorme potentieel en beperkt zich in het algemeen tot het verbieden van hun gebruiken "steden, dorpen of bewoonde plaatsen of in ontmoetingen van mensen in de open lucht " en om te bepalen aan welke eisen en documentatie de piloot moet voldoen.

Blijf lezen:

  • Drones: 20 fantastische dingen die ze doen (en je weet het misschien niet)
  • 20 spectaculaire foto's gemaakt met drones
  • 6 sleutels om de wettelijke regeling van DRONES te begrijpen
  • Dubai introduceert drones in slimme steden
  • 9 projecten waarmee Google de wereld verandert


Video: DJI Mavic 2 Pro video review NL (Mei 2021).