Nieuwe projecten en diensten

Google I / O 2020: al het nieuws van Google voor dit jaar

Google I / O 2020: al het nieuws van Google voor dit jaar

Google I / O is het jaarlijkse Google-ontwikkelaarsbijeenkomst waarin de technologiegigant al het nieuws onthult dat het ontwikkelt, naast de presentatie van nieuwe producten. Vandaar de enorme verwachting dat wordt gegenereerd rond het evenement, aangezien veel van die aankondigingen ons leven zullen veranderen.

Dit jaar vond Google I / O 2020 plaats 17-19 mei op het hoofdkantoor in Mountain View, Californië en de ster thema is zonder twijfel kunstmatige intelligentie.

Een van de belangrijkste nieuwigheden van dit jaar zijn een nieuwe versie van het Android-besturingssysteem, interessant nieuws voor Google Assistant, zoals de mogelijkheid om u te vragen geld naar onze contacten te sturen, Google Home-oproepen, nieuwe virtual reality-headsets en zelfs een platform om ons te helpen om werk te vinden met kunstmatige intelligentie.

Bron: Google I / O 2020

Belangrijkste nieuws van Google I / O 2020

Android

1. Meer dan 2.000 miljoen maandelijkse actieve apparaten

De eerste aankondiging van Pichai en onmiddellijk geprezen door het publiek, is dat Android de 2 miljard maandelijkse actieve apparaten heeft overtroffen, waaronder smartphones, tabletten, televisies en Android Wear-smartwatches.

Android consolideert dus nog meer in de eerste positie en plaatst land tussen met andere concurrenten zoals Apple, dat nog steeds rond de 700 miljoen is.

2. Nieuwe OS-versie: Android O

Google heeft de nieuwe versie van zijn besturingssysteem gepresenteerd, voorlopig Android O genaamd.Laten we niet vergeten dat alle versies van Android een snoepnaam hebben en dat de eerste letter van de naam in alfabetische volgorde wordt bepaald, dus na Nougat is het de beurt aan de OF.

Op dit moment is de naam die het meest in de zwembaden klinkt de beroemde Oreo-koekjes, maar we zullen moeten wachten om de definitieve keuze te weten.

Het besturingssysteem is nu beschikbaar in openbare bèta voor degenen die het willen proberen op Pixel- of Nexus-telefoons.

3. Android Go

Google heeft Android Go geïntroduceerd, een nieuwe versie van uw besturingssysteem voor mobiele apparaten met minder geheugen, opslag en gegevensvereisten, waardoor het probleemloos werkt op oudere en lagere apparaten met 512 GB RAM en zelfs minder.

Het doel is om de miljarden gebruikers te bereiken die minder krachtige smartphones hebben, vooral in ontwikkelingslanden, om hun gebruikersaandeel verder te vergroten.

Android Go zal worden vergezeld van nieuwe lichtere versies van alle Google-applicaties (YouTube Go, Gmail Go, Google Go, etc.) en het zal zelfs een eigen Play Store hebben waarin de gebruiker de meest geschikte applicaties voor de beperkte eigenschappen van zijn terminal kan zien.

4. Opname van de programmeertaal Kotlin

Google heeft samengewerkt met JetBrains, het ontwikkelingsteam dat Kotlin in 2011 lanceerde, om het in Android O te integreren, zodat ontwikkelaars van Android-apps voor het eerst een andere programmeertaal dan Java kunnen gebruiken.

Dit is een geweldig nieuws voor ontwikkelaars, die er al heel lang om vragenOmdat het een vrij krachtige taal is, kan het u veel regels code besparen.

Google Assistent

5. Nu beschikbaar voor iOS

De nieuwe virtuele assistent met kunstmatige intelligentie van Google, tot nu toe alleen beschikbaar voor Android, bereikt eindelijk het iOS-besturingssysteem via een aparte app die gebruikers van de iPhone en andere Apple-apparaten kunnen installeren om een ​​groot deel van de functies van de assistent te genieten alsof het een mobiele telefoon met Android is.

Bron: Google

6. U kunt nu onze omgeving zien en begrijpen met Google Lens

Dankzij een nieuwe functie genaamd Google Lens, kan de Google-assistent nu de camera van onze mobiel gebruiken om alles om ons heen te zien en analyseren, om ons relevante informatie op het scherm van het apparaat te tonen of om een ​​actie uit te voeren.

We zouden bijvoorbeeld de camera op een bloem kunnen richten zodat Google Assistant ons er informatie over geeft, of naar de gevel van een restaurant wijzen om de evaluatie ervan te zien.

Maar het beste van alles is zonder twijfel dat we niet langer een wachtwoord hoeven in te typen om verbinding te maken met een wifi. Het enige wat u hoeft te doen, is de camera op de netwerkverbindingsgegevens richten zodat Google Assistant ons er automatisch mee verbindt.

7. Zal eind 2020 beschikbaar zijn in het Spaans

Google heeft eindelijk bevestigd dat Google Assistant beschikbaar zal zijn als virtuele assistent voor smartphones in het Spaans voor het einde van het jaar.

Naast het Spaans zijn er nieuwe talen toegevoegd, waaronder Braziliaans Portugees, Frans en Duits, Japans, Italiaans en Koreaans.

8. Google Assistent-SDK

Google heeft een SDK uitgebracht voor Google Assistant waarmee fabrikanten implementeer Google Assistant in praktisch elk type apparaatVan huishoudelijke apparaten of televisies tot slimme horloges, voertuigen en zelfs speelgoed.

9. Binnenkort kunnen we betalen met Google Assistant

Acties op Google omvatten binnenkort ondersteuning voor betalingen. Dankzij dat we kunnen Google Assistant vragen om elk product te kopen en er rechtstreeks voor te betalen.

Als voorbeeld liet het bedrijf bij de presentatie van de nieuwe functie zien hoe je een aankoop kunt doen in Panera met Google Assistant. De methode is snel en gemakkelijk sinds de wizard haalt de betalingsgegevens en het verzendadres uit het informatie die door de gebruiker is opgeslagen in zijn Google account.

10. Geld sturen naar onze contacten

Google heeft ook onthuld dat we zeer binnenkort geld naar al onze contacten kunnen sturen vraagt ​​uw virtuele assistent, hetzij met de mobiel of via Google Home.

Het voldoet te zeggen: "Oké Google, stuur 10 euro naar Ana”, In de stijl van de functies die worden gepresenteerd door PayPal of de digitale bank N26, die al Apple's assistent, Siri, gebruiken om deze acties uit te voeren.

11. We kunnen huishoudelijke apparaten bedienen met Google Assistant

Blijkbaar gaan LG en GE hun huishoudtoestellen updaten zodat ze kunnen worden bediend met Google Assistant en dus ook met Google Home. Specifiek:

  • LG: uw koelkasten, ovens, wasmachines en drogers; en een luchtreiniger.
  • GE: een airconditioning systeem en een boiler.

Integratie met GE is nu beschikbaar en met LG vindt deze maand plaats. Later zullen volgens Google andere fabrikanten aan de lijst worden toegevoegd, waaronder Sony, Panasonic of Insignia.

Op dit moment kunnen we echter niet rechtstreeks met de apparaten praten, omdat de virtuele assistent van Google niet is geïntegreerd. We zullen moeten vragen wat we willen aan Google Home of aan de assistent van onze telefoon.

Het is in ieder geval handiger dan de app voor het betreffende apparaat te openen.

Google huis

Naast de nieuwe functies die zullen worden opgenomen met de verbeteringen van Google Assistant, zoals het bedienen van apparaten, directe aankopen of het sturen van geld naar onze contacten, Google Home:

12. Komt deze zomer in nieuwe landen aan

Met name Australië, Frankrijk, Duitsland, Japan en Canada.

13. Sta ons toe om te bellen

De nieuwe rol, die alleen zal zijn momenteel beschikbaar voor de VS en Canada, kunnen gebruikers gratis bellen naar andere gebruikers in deze landen door simpelweg naar Home te vragen.

Bovendien is het mogelijk om verschillende gebruikersprofielen voor de verschillende bewoners van de woningDus als een van hen zegt "Bel papa", herkent Home de gebruiker aan zijn stem en weet hij precies wie hij moet bellen op basis van wie het heeft gevraagd.

14. Zal een Bluetooth-verbinding hebben

Google Home zal compatibel zijn met Bluetooth. Dankzij de integratie van dit type verbinding het kan worden gebruikt als luidspreker voor elk apparaat.

15. Wees proactief

Tot nu toe had Google Home alleen interactie met de gebruiker wanneer hij deze aansprak. Van nu af aan zal het daarentegen ook proactief zijn, hoewel het dit niet rechtstreeks met de stem zal doen om gebruikers niet te storen.

Als u ons iets wilt vertellen, gaan er enkele lampjes branden En als we willen weten wat u wilt zeggen, kunnen we u vragen: Oké, Google. Wat gebeurt er?

Volgens Google Deze meldingen worden alleen gebruikt om belangrijke informatie over te brengen, zoals bijvoorbeeld ons eraan herinneren dat we eerder van huis moeten gaan omdat we een afspraak hebben; en ongetwijfeld, als ze goed worden gebruikt, kunnen ze buitengewoon nuttig zijn.

Virtuele realiteit

16. Nieuwe headsets voor virtual reality

Tot nu toe had Google ons Daydream aangeboden, een virtual reality-bril waarin we onze mobiele telefoon moesten plaatsen om te genieten van een fantastische virtual reality-ervaring. Hiervoor was echter een compatibele telefoon nodig.

Op Google I / O 2020 onthulde het bedrijf de aanstaande lancering van nieuwe virtual reality-headsets en -brillen ontwikkeld door andere bedrijven zoals Qualcomm, HTC VIVE of Lenovo dus ze hebben geen telefoon of pc nodig om te werken, hoewel het op dit moment onbekend is op welke datum ze het licht zullen zien.

Ze heten Worldsense en stellen gebruikers in staat om vrij en natuurlijk in virtual reality te bewegen zonder kabels of de noodzaak om externe sensoren te installeren.

Voor degenen die Daydream liever blijven gebruiken, heeft het bedrijf aangekondigd dat zijn VR-bril compatibel zal zijn met meer telefoons, waaronder de volgende LG die dit jaar wordt uitgebracht en de Galaxy S8- en S8 Plus-telefoons van Samsung, die compatibel zullen zijn dankzij naar een software-update die in de zomer beschikbaar komt.

17. Gedeelde weergave op YouTube met virtual reality

Google is van plan om in de volgende Daydream-update een nieuwe functie aan YouTube toe te voegen. Laten we niet vergeten dat het dankzij Daydream nu mogelijk is om te genieten van een meeslepende ervaring met 360º-video's op YouTube.

Binnenkort kunnen we ook dit soort groepsvideo bekijken, in wat Google omschrijft als een soort gedeelde kijkkamers.

De nieuwe functie, die later dit jaar beschikbaar zal zijn, geeft meerdere gebruikers toegang tot een gedeelde kamer bekijk samen een virtual reality-video en geef tegelijkertijd commentaar op de inhoud of praat met elkaar op een voicechatkanaal geassocieerd.

18. Seurat

Google heeft een technologie geïntroduceerd genaamd Seurat die speciaal is ontworpen voor transformeer 3D-filmscènes van hoge kwaliteit in virtual reality-video's voor mobiel.

Om te laten zien hoe de technologie werkt, bereikte de zoekgigant een overeenkomst met Lucasfilm om enkele scènes uit de film Rogue One te transformeren.

Seurat converteerde de scènes, die oorspronkelijk uren per frame nodig hadden om weer te geven, en comprimeerde alle informatie zodat deze in realtime op het WorldSense virtual reality-apparaat van de techgigant kon draaien.

Op dit moment is het echter onbekend wanneer de technologie beschikbaar zal zijn voor makers van inhoud.

Augmented reality

19. Asus 'Zenfone AR-telefoon komt in de zomer

We hebben eindelijk nieuws over de lancering van de langverwachte Zenfone AR-telefoon van Asus. De belangrijkste nieuwigheid is dat zal werken met zowel Draydream als Tango, Het augmented reality-systeem van Google, zodat gebruikers kunnen genieten van virtuele en augmented reality op één apparaat.

20. Tango visuele positioneringsservice

Google heeft een nieuwe service voor Tango geïntroduceerd genaamd Visuele positioneringsservice (VPS) bestaande uit een soort gps voor augmented reality binnenshuis.

Met behulp van Google Maps en de visuele informatie die is vastgelegd door de camera van de telefoon, de nieuwe Tango-service kan ons naar binnen leiden met zeer nauwkeurige instructies.

Volgens het bedrijf kan een van de mogelijke toepassingen van de service de locatie van een specifiek product in een groot gebied of magazijn zijn.

Andere aankondigingen met betrekking tot kunstmatige intelligentie (AI)

21. Een specifieke processor voor kunstmatige intelligentie: TPU

Google heeft kunstmatige intelligentie al in de meeste van zijn producten geïntegreerd, van de zoekmachine zelf tot andere diensten zoals Google Foto's of Gmail, de Alpha Go-computer of zijn toch al populaire autonome voertuigen.

Kunstmatige intelligentie is voor Google zo relevant geworden dat het bedrijf heeft besloten om eigen specifieke processors voor deze technologie te ontwikkelen. De nieuwe processor die Pichai presenteert, heet Tensor-verwerkingseenheid (TPU) en het is speciaal ontworpen om te werken met algoritmen voor machine learning in het Tensor Flow-platform.

22. Een AI-platform in de cloud: Google.ai

Google heeft Google.ai geïntroduceerd, het nieuwe cloudplatform voor kunstmatige intelligentie voor ontwikkelaars.

Google.ai Het maakt het voor ontwikkelaars gemakkelijker om applicaties in de cloud te maken met machine learning. Een van de meest innovatieve beschikbare opties is het gebruik van neurale netwerken om nieuwe neurale netwerken te creëren.

23. Nsynth, een nieuwe synthesizer met kunstmatige intelligentie

Google heeft Nsynth geïntroduceerd, een nieuwe tool voor het maken van muziek met innovatieve geluiden, niet beschikbaar op een traditionele synthesizer. Om deze nieuwe geluiden te creëren, gebruikt de nieuwe synthesizer neurale netwerken.

Nsynth-software is open source en nu al het is mogelijk om het te proberen op de productwebsite.

24. Google voor banen

Het is een nieuwe tool die tot doel heeft de zoeken naar werk en werknemers die kunstmatige intelligentie gebruiken. De AI-algoritmen van Google helpen gebruikers om de meest geschikte baan voor hun profiel te vinden en, voor bedrijven, om de beste kandidaten te vinden voor de functie die ze aanbieden.

Zoekresultaten kunnen worden gefilterd op verschillende factoren, zoals categorie, locatie, uren of salaris. En het zal zelfs suggesties doen aan gebruikers in het geval van een nieuwe aankomende jobaanbieding of vergelijkbare kenmerken als een eerdere zoekopdracht.

Volgens Pichai is de tool wordt geïntegreerd in de Google-zoekmachine en het zal de komende weken operationeel worden in de VS. Op dit moment is het niet bekend of de implementatie ervan zal worden uitgebreid naar andere landen of niet.

KEYNOTE

In deze video (in het Engels) kun je de Volledige keynote voor Google I / O 2020, een soort eerste presentatie waarin de CEO van Google, momenteel Sundar Pichai, het belangrijkste nieuws introduceert dat het bedrijf gedurende de drie dagen van het evenement zal onthullen.

Blijf lezen:

  • Google I / O 2020: alles wat u moet weten
  • Google introduceert advertentieblokkering in Chrome
  • Google breidt zijn clouddiensten voor bedrijven uit
  • Google test met succes zijn AI-technologie om diabetische retinopathie te diagnosticeren


Video: Google Keynote Google IO19 (Juni- 2021).