Informatie

Betekenis van de naam van Ana

Betekenis van de naam van Ana

Ana is een vrouwelijke naam van Hebreeuwse oorsprong "Ana", wat betekent het "Degene die voorstaat, is barmhartig, medelevend"of"Degene met gratie en mededogen"

Geschiedenis en de heilige

Saint Anne en Joaquin, ouders van de Maagd Maria

Zien Heilige Joaquin.

Saint Ana

Volgens de overlevering was Anna een meisje uit Nazareth en daarmee getrouwd Joaquin, probeerden ze 20 jaar lang kinderen te krijgen. Op een keer besluit Joaquín om een ​​offer te brengen in de tempel, maar de priester wijst het af omdat het onvruchtbaar is en het volk van God niet vergroot. Voorafgaand aan de gebeden slaagde Ana erin een meisje "Mary", de moeder van God, te verwekken. Volgens de kerk bleef Ana door de theorieën van Imperiali na de bevalling haar maagdelijkheid behouden. In het jaar 1677 beschouwde de paus dit geloof als ketters, evenals de legende dat Ana zwanger werd van een kus van Joaquín. Sint-Anna is de patroonheilige van Hannover en Hildesheim en van verschillende beroepen, waaronder: brandweerlieden, juweliers, matrozen, meubelmakers, zwangere vrouwen en huisvrouwen, enz.
Zijn heilige wordt gevierd op 26 juli.

OverigeSantas Ana: Santa Ana, profetes wordt gevierd op 1 september; Santa Ana (uit Los Angeles) Monteagudo, religieus op 10 januari; Santa Ana de San Bartolomé, Virgin op 7 juni; Saint Anne Francisca de Villeneuve, martelaar op 1 februari; Saint Anne Hamard, martelaar op 1 februari; Santa Ana Line, martelaar op 27 februari.


Variant van Ana: Anna, Aina, Anais (heel gebruikelijk in Frankrijk), Hanna, Annie, Nancy
Ana in andere talen, Catalaans: Anna; Frans: Anne, Anais; Engels: Hanna, Ann, Annie, Italiaans: Anna.


Beroemde mensen, beroemde historische figuren met de naam Ana:

  • Anne Boleyn, tweede vrouw van Henry VIII, koning van Engeland; moeder van de toekomstige koningin Elizabeth I.
  • AnaMaria volwassenGeboren in 1926 in Barcelona, ​​een romanschrijver met een geweldige persoonlijke stijl binnen de Spaanse literatuur.
  • Ana Stuart, Koningin van Engeland en Ierland tussen (1702-1714)
  • AnaTorroja, zanger van de popgroep Mecano
  • Ana Karenina, beste psychologische roman van de moderne literatuur geschreven door de Rus Liev Tolstoj.
  • AnaOzores, hoofdrolspeler van het complot van overspel dat plaatsvindt in het stuk "De regent", 1884 door Clarín.
  • Ana Belen, werd in 1950 in Madrid geboren. Pseudoniem van de actrice en zangeres Maria del Pilar Cuesta.
  • Nancy Lopez, werd geboren in Torrance, Californië, VS in 1957, een uitstekende golfer die vier keer werd beschouwd als de beste vrouwelijke golfer (1978/79/85/88).
  • Anaïs Nin, werd geboren in Neuilly-sur-Seine, Frankrijk in 1903, als dochter van de Cubaanse componist Joaquín Nin Y Castilian, een romanschrijver die beroemd is om haar intieme dagboek dat een tijdperk in de artistieke en literaire omgeving vertelt. Zijn werk: "Kinderdagboek"e"Incest".


Video: In Search of the Distinctively Human. The Philosophy of Blade Runner 2049 (Juni- 2021).