Algemeen

Amazon staat kopen via Twitter toe

Amazon staat kopen via Twitter toe

Online verkoper Amazon heeft een samenwerking met Twitter aangekondigd waarmee gebruikers producten aan hun winkelwagentje kunnen toevoegen door een specifieke hashtag op Twitter te typen.

Voorlopig is de nieuwe functie echter alleen beschikbaar voor de VS en zullen gebruikers dan naar Amazon moeten gaan om te betalen en de aankoop te voltooien.

Met de nieuwe functie kunnen Twitter-gebruikers reageren met een hashtag op tweets die een link naar een Amazon-product bevatten; specifiek met #amazoncart in de VS en #amazonbasket in het VK.

Het initiatief is tot stand gekomen omdat bedrijven op zoek zijn naar manieren om sociale mediaplatforms te gebruiken als tools om klanten aan te trekken.

De stap werd ook genomen enkele dagen nadat Twitter in het eerste kwartaal een nettoverlies van $ 132 miljoen rapporteerde.

Het aantal actieve gebruikers van het sociale netwerk bereikte 255 miljoen dollar in de eerste drie maanden van 2014, een stijging van 5,8% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Die groei was echter lager dan de verwachtingen van analisten.

Er bestaat bezorgdheid dat het groeitempo van Twitter de afgelopen jaren kan vertragen, waardoor de inkomsten zouden kunnen dalen.

Volgens Sanjana Chappalli, directeur Azië-Pacific van digitaal marketingbedrijf LEWIS Pulse, zou de alliantie met Amazon Twitter kunnen helpen om meer betrokkenheid van zijn gebruikers te krijgen en als gevolg daarvan meer adverteerders aan te trekken.

Ondertussen merkte Amazon op dat deze samenwerking het voor gebruikers gemakkelijker zal maken om de producten te kopen die ze op hun Twitter-tijdlijn zien.

Bron: http://www.bbc.com/news/technology-27289401Video: Hearthstone One-Shot. Critical Role RPG (Mei 2021).