Algemeen

Google verbetert de Android-camera-app

Google verbetert de Android-camera-app

Google staat op het punt een verbeterde Android-camera-app te introduceren met nieuwe tools en filters.

Al snel konden Android-gebruikers verschillende nieuwe functies zien in de camera-app van hun mobiele apparaat.

Google werkt naar verluidt aan een grote update van de Android-camera-app, die een nieuwe modus voor portretten zal bevatten, evenals een vernieuwing van de modi Panorama en Bolvormig portret.

Onder verwijzing naar "bronnen die op de hoogte zijn van de plannen van Google" merkte Engadget op dat Google de nieuwe app al aan het testen is, die het aan Android-gebruikers zal verstrekken als een zelfstandige update en dat het geen deel zal uitmaken van de volgende Android 4.4-update. 3.
De nieuwe portretmodus stelt gebruikers in staat om foto's te maken met een kleine scherptediepte, waardoor het onderwerp scherp wordt weergegeven, terwijl de achtergrond wazig blijft.

Volgens Engadget bevat de update verbeteringen in de manier waarop afbeeldingen in de camera worden ingekaderd.

Volgens bronnen zal de update ook verbeteringen toevoegen aan de panoramische en sferische portretmodi die al in de camera zijn opgenomen, waardoor de resolutie van het beeld wordt verbeterd. Externe ontwikkelaars krijgen ook de mogelijkheid om filters te ontwikkelen die vanaf de camera worden toegepast.

Google heeft niet bevestigd wanneer het de update zal uitrollen.

Bron: http://mashable.com/2014/04/01/android-camera-improilities/Video: CameraX: a Jetpack support library for camera app development (Mei 2021).