Algemeen

Maak vrienden op internet

Maak vrienden op internet

Volgens een artikel dat deze week in The Guardian is gepubliceerd, hebben Amerikaanse onderzoekers een studie uitgevoerd naar hoe websites de aard van vriendschapsnetwerken veranderen, en concluderen ze dat sociale netwerken zoals Facebook of MySpace niet helpen. maak echte vrienden. Hoewel dit soort netwerken mensen helpt om honderden of zelfs duizenden kennissen te hebben, zijn onderzoekers van mening dat face-to-face contact bijna altijd nodig is om diepere vriendschapsbanden tot stand te brengen.

"Hoewel het aantal vrienden dat mensen op deze netwerken hebben enorm kan zijn, is het werkelijke aantal goede vrienden ongeveer hetzelfde als in de echte wereld", zegt psycholoog Will Reader van de University of Sheffield Hallam.

Sociale netwerken zoals Facebook, Bebo of MySpace zijn de afgelopen jaren snel gegroeid. Facebook, dat in 2004 opkwam voor leden van de Harvard University, is verbluffend gegroeid tot meer dan 34 miljoen gebruikers wereldwijd. Het MySpace-netwerk, opgericht in 2003, heeft meer dan 200 miljoen gebruikers en werd in 2005 voor 580 miljoen dollar (418 miljoen euro) overgenomen door Rupert Murdoch's News Corporation.

Eerder onderzoek suggereerde dat de conventionele vriendengroep van een persoon uit ongeveer 150 mensen bestond, maar dat slechts vijf zeer goede vrienden waren. Dr. Reader en zijn team hebben echter ontdekt dat mensen via sociale media deze cijfers kunnen uitbreiden.

Het team vroeg meer dan 200 mensen om een ​​reeks vragenlijsten in te vullen over hun online sociale netwerk; in de vragenlijst werd hen bijvoorbeeld gevraagd hoeveel vrienden ze online hadden, hoeveel van hen goede vrienden waren en hoeveel ze persoonlijk hadden ontmoet. Het team ontdekte dat hoewel websites contact met honderden kennissen mogelijk maken, mensen doorgaans slechts vijf goede vrienden hebben. Bovendien waren 90% van de contacten die de proefpersonen definieerden als goede vrienden, mensen die ze persoonlijk hadden ontmoet.

Volgens de onderzoekers stellen sociale netwerken op internet mensen in staat om hun lijst met kennissen uit te breiden omdat het gemakkelijk is om contact te onderhouden via het netwerk, maar het gebrek aan fysiek contact verhindert dat de meeste virtuele vriendschappen echt diep of duurzaam zijn. .

Bron: The Guardian TechnologyVideo: 10 BESTE INTERNETFAILS! (Mei 2021).