Algemeen

Google annuleert zijn antwoorddienst "Google Answers"

Google annuleert zijn antwoorddienst

Volgens een artikel dat op 30 november 2006 op Vnunet.com werd gepubliceerd, heeft de internetgigant deze week besloten zijn "Google Answers" -service, het eerste project dat door het bedrijf is ontwikkeld na zijn zoektechnologie, stop te zetten.

Met Google Answers konden gebruikers een echte persoon inhuren om een ​​vraag te onderzoeken, in plaats van te vertrouwen op elektronisch gegenereerde zoekresultaten.

"Google is een door innovatie gedreven bedrijf, wat voor ons betekent dat we talloze nieuwe dingen tegelijkertijd moeten proberen - en soms betekent dit dat we onze doelstellingen voor een product moeten herzien", aldus het bedrijf.

Volgens Google is deze dienst vier jaar geleden gestart als een 'concept' van een idee en heeft een klein team van vier mensen het in minder dan vier maanden gerealiseerd. "Google Answers is een fantastisch experiment geweest dat ons een schat aan materiaal heeft opgeleverd om toekomstige producten voor onze gebruikers te ontwikkelen. We zullen blijven zoeken naar nieuwe manieren om de zoekervaring te verbeteren en mensen naar de informatie te brengen waarnaar ze op zoek zijn ", aldus Google.

"Google Answers heeft ons precies geleerd hoeveel tyrannosauriërs er in een liter benzine zitten, waarom vliegen een goede microgolfsessie overleven en waarom je het water dat uit de airconditioner wordt gehaald niet moet drinken", voegde hij eraan toe.

Het bedrijf heeft de vragen en antwoorden van gebruikers in de afgelopen vier jaar gepubliceerd.

Bron:
VvnunetVideo: Stranger Things Cast Answer the Webs Most Searched Questions. WIRED (Mei 2021).