Informatie

Oorzaken van slapeloosheid en hoe deze te genezen

Oorzaken van slapeloosheid en hoe deze te genezen

Waarom hebben we slapeloosheid? Wat veroorzaakt slapeloosheid?

Alleen degenen die lijden slapeloosheid nacht na nacht weten ze hoe irritant het kan zijn om te willen slapen en niet te kunnen. Je raakt in een prikkelbare toestand, de volgende dag heb je het gevoel dat je een kater hebt, je voelt je niet helder en je presteert niet op het werk. En het lijkt een vicieuze cirkel te zijn. Hoe meer u moet slapen, hoe meer moeite u heeft.

Slapeloosheid is een slaapstoornis die verschillende oorzaken kan hebben, maar dat als het ernstig wordt, is medische behandeling vereist.

Een van de belangrijkste dingen om een ​​goede nachtrust te krijgen, is de oorzaak van deze slaapstoornis te achterhalen en dit zijn enkele van de oorzaken van slapeloosheid.

Alcohol

Alcohol helpt, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet om goed te slapen. Eerder het tegenovergestelde. Als je 's nachts te veel alcohol drinkt, slaap je niet alleen slechter, maar loop je ook het risico de volgende dag katers en vermoeidheid te mengen.

Nachtmerries

Angst voor terugkerende nachtmerries kan ervoor zorgen dat u niet in slaap valt.

Depressie

Mensen die lijden aan depressie of andere psychische stoornissen zoals paniekaanvallen, angst etc. kunnen 's nachts meer moeite hebben met slapen

Familie redenen

Er zijn baby's die 's nachts niet slapen en dus hun ouders ook niet. En als een huilende baby 's nachts eenmaal gekalmeerd is, hebben ouders vaak moeite om weer in slaap te vallen.

Voorwaarden en ziekten

Soms lijden mensen die lijden aan aandoeningen als astma, prikkelbare darm, impotentie, acne of andere huidaandoeningen, haaruitval, slaapapneu, allergieën, impotentie, zwaarlijvigheid, angst, hoge bloeddruk enz. Aan slapeloosheid. vaak vanwege de fysieke effecten van hun aandoening (ademhalingsmoeilijkheden of hoesten, jeuk, herhaaldelijk naar de badkamer moeten, maagpijn ...) of vanwege de psychologische effecten ervan (nervositeit, zorgen, stress ..)

Veranderingen in bedtijd

Jetlag of een baan waarbij je verschillende diensten en schema's moet doen, kan slaapstoornissen veroorzaken.

Foto door Annie Spratt op Unsplash

Geneesmiddelen

Stimulerende middelen, amfetaminen, diuretica, dieetpillen ... Verschillende soorten medicijnen kunnen slapeloosheid als bijwerking veroorzaken. Voordat u medicijnen gaat gebruiken, is het belangrijk om de contra-indicaties en bijwerkingen te lezen.

Drugsmisbruik

Het misbruik van stoffen zoals drugs, alcohol, tabak, cafeïne, kalmerende middelen etc.

Stressvolle situaties

Grote veranderingen in uw huis of werk, financiële problemen, het overlijden van een dierbare ...

Externe ruis

Als u of uw partner gewoonlijk snurkt, als er 's nachts geluiden van derden in uw huis zijn, als uw buren andere uren hebben en laat opblijven om tv te kijken, de computer, ipad, enz. Of als de vrachtwagen van de vuilnis komt om drie uur 's ochtends door uw straat ... Al deze situaties kunnen de oorzaak zijn van uw slapeloosheid.

Dingen die slapeloosheid kunnen helpen genezen:


Neem een ​​ontspannend drankje
Eet iets lichts voordat je naar bed gaat
Vermijd bepaalde stoffen
Bereid je slaapkamer voor
Gebruik een goed bed
Houd een vaste tijd aan om te gaan slapen
Slaap op je rug
Als je niet kunt slapen, doe dan iets
S morgens vroeg opstaan
Gebruik je bed alleen om te slapen
Visualisatie (schapen, situaties ...)
Ontspanningstechnieken
Lichaamsbeweging gedurende de dag


Video: Ik heb geen slaapapneu meer! (Mei 2021).