Algemeen

Google Maps voor Android

Google Maps voor Android

Hoe Google Maps voor Android te gebruiken

Volgens de auteur van dit artikel in Washington Post is de Google Maps-app voor Android een van de handigste programma's die ooit voor elk platform zijn aangeboden. En dit zijn enkele van de bruikbaarheid van de applicatie waardoor het zo'n sterke claim maakt.

Het eerste dat u ziet wanneer u deze applicatie opent, is een knipperende pijl die onze locatie aangeeft op een kaart van het gebied waar we ons bevinden. De "+" en "-" tekens kunnen ook als zoomknoppen worden gebruikt. Als we inzoomen, komen er meer details naar voren, zoals straat- en sitenamen. Als de site een bedrijf, een overheidsinstantie of iets dergelijks is, kunt u erop klikken om naar de sitepagina te gaan en meer informatie en opties te krijgen, zoals Navigeren (stapsgewijze of met spraakgestuurde routebeschrijvingen), Hoe er te komen (kunnen kiezen tussen auto, openbaar vervoer, fiets of te voet), Bellen, Street View, Buzz (Google sociaal netwerk en berichtentool), Delen (via e-mail, Facebook, enz.), Toevoegen als contact of een probleem melden (om eventuele foutieve informatie).

Een plaats kan worden opgeslagen in een bladwijzer voor later gebruik. De sectie Meer informatie leidt naar een Google-pagina met links naar de website van de site of andere relevante resultaten. Typ of spreek uw zoekterm in om plaatsen (klikbare rode pinnen) in een buurt te vinden. U kunt schakelen tussen een lijst en een kaartweergave.

Om er te komen is vooral handig wanneer u de weg naar een site in een nieuw gebied probeert te vinden. Het schat de afstand en duur van de rit en geeft stapsgewijze instructies. De optie openbaar vervoer toont zelfs beschikbare bussen en treinen en stelt u in staat uw gewenste vertrek- en aankomsttijden te selecteren.

Navigeren is een bijzonder handig hulpmiddel bij het rijden in onbekende gebieden. De app biedt een heleboel waarschuwingen voor het afslaan en de aanwijzingen zijn over het algemeen heel duidelijk en beknopt. Er is ook geen probleem als de gebruiker een afslag overslaat, aangezien de applicatie de route automatisch opnieuw tekent.

Als we onze huidige locatie verliezen, drukt u bij het verkennen van de toepassingshulpmiddelen op het pictogram Mijn locatie om terug te keren naar het begin.

Met lagen kunt u verschillende soorten informatie bekijken, zoals verkeersomstandigheden, een satellietweergave, een topografische weergave van het terrein, eerdere zoekopdrachten naar verkeerslijnen, hoe er te komen, Wikipedia-vermeldingen, eerder opgeslagen My Maps-gegevens, Buzz en Latitude.

Latitude is een optionele sociale netwerktoepassing voor het volgen van de locatie die wordt gebruikt door het Google-account van de gebruiker. De applicatie toont de locatie van de vrienden van de gebruiker en stelt u in staat om statusupdates te delen.

Street View is een ander geweldig en handig hulpmiddel waarmee u een voorbeeld van een locatie op grondniveau kunt bekijken. Het is erg handig voor moeilijke kruispunten of om de juiste ingang van een gebouw te vinden.


Video: Google Maps u0026 Google Places Android Course (Juni- 2021).