Algemeen

Engineer Exodus in Silicon Valley

Engineer Exodus in Silicon Valley

Volgens een artikel in Quartz lijken de ingenieurs van Silicon Valley en andere technische medewerkers zich eindelijk te hebben gerealiseerd dat San Francisco Bay niet langer het "beloofde land" van weleer is. En is dat de beste baankeuze is niet altijd de best betalende, maar degene die de beste levenskwaliteit biedt. Daarom verhuizen velen naar andere gebieden uit het land. De toename van deze migratie heeft zo'n extreem bereikt dat mensen al beginnen te spreken van de “uittocht uit Silicon Valley”.

De uittocht uit Silicon Valley

Om deze bewering te doen, is het artikel gebaseerd op gegevens van Indeed.com, een van de toonaangevende websites voor het zoeken naar vacatures in de VS.

Blijkbaar, volgens de gegevens op deze website, steeds meer ingenieurs en andere werknemers in de technologiesector in de San Francisco Bay zoeken werk in andere delen van het land.

Specifiek, volgens de gegevens die door het bedrijf zijn verzameld, 35% van de zoekopdrachten banen die sinds 1 februari van dit jaar in die regio op Indeed.com zijn gedaan, waren op zoek naar banen in andere gebieden, zoals Austin, Texas, Seattle of Washington.

In eerste instantie denken we misschien dat het iets specifieks is. Het analyseren van de gegevens is er echter niet het is een trend die al meer dan een jaar gaande is. Om dit te doen, analyseert u eenvoudig het gemiddelde percentage zoekopdrachten van de afgelopen 30 dagen en vergelijkt u dit met het percentage dat overeenkomt met dezelfde periode van het voorgaande jaar: de stijging is nog steeds 30%.

Bron: kwarts

Maar wat is de reden voor deze stormloop?

Op het eerste gezicht is het misschien moeilijk te begrijpen waarom zoveel ingenieurs plotseling hebben besloten het mekka van de technologie te verlaten, die plek waar elke ingenieur van droomt te bereiken als student, waar de belangrijkste technologiebedrijven ter wereld elkaar ontmoeten en zichzelf aanbieden de beste salarissen. Wat heeft er misschien toe geleid dat zoveel technische werkers naar kansen buiten de San Francisco Bay gingen zoeken?

Nou, blijkbaar Ondanks hun ongelooflijke salarissen worstelen ingenieurs in Silicon Valley om rond te komen, vanwege de toenemende stijging van de kosten van levensonderhoud in de regio.

Over de afgelopen jaren zijn de prijzen van huurt in San Francisco Bay zijn zo sterk toegenomen dat hebben onbetaalbare prijzen bereikt, zelfs voor werknemers met de hoogste inkomens. Zoals je in de volgende afbeelding kunt zien, waren ze in 2013 de duurste van het hele land, volgens gegevens van het NYU Furman Center, en hun prijs is sindsdien niet gestopt met stijgen.

Bron: kwarts

Anderzijds, De belastingen in Californië behoren ook tot de hoogste van het landsamen met die in New York en New Jersey.

Wat is het belangrijkste profiel van de werknemers die besluiten te vertrekken?

Volgens gegevens van Indeed.com is het percentage zoekopdrachten naar vacatures buiten de San Francisco Bay bijzonder hoog onder de gebruikers tussen 31 en 40 jaar (34%), wat suggereert dat ze zeker ergens anders heen gaan op zoek naar betere kansen of met het idee van vestigen zich in meer betaalbare regio's waar ze van een betere levenskwaliteit kunnen genieten.

Trip O Dell, Product Design Manager bij Amazon, merkte bijvoorbeeld in een publicatie op dat hij en zijn vrouw een paar jaar geleden besloten om Silicon Valley te verlaten om financiële redenen. Toen ze de mogelijkheid overwogen om een ​​tweede kind te krijgen, realiseerden ze zich dat ze moesten kiezen tussen 'centraal blijven staan ​​in al het belangrijke dat er in de economie gebeurde of een ander kind krijgen en een stabiel leven, met een eigen huis. om in te wortelen ”. Ondanks dat ze een inkomen uit de hogere middenklasse had, was haar salaris niet voldoende om een ​​tweede kind te onderhouden en een goede kwaliteit van leven te hebben.

Zou dit het einde kunnen zijn van Silicon Valley?

Het is onwaarschijnlijk. 66% van de zoekopdrachten van technologische banen die op Indeed.com zijn gedaan blijven ten opzichte van banen in de San Francisco Bay en elke dag komen er nieuwe arbeiders aan in Silicon Valley uit andere regio's van het land.

Silicon Valley blijft een mekka voor technologie en een regio die geweldige kansen biedt, simpelweg, er is een groeiende tendens om naar andere gebieden te verhuizen in termen van ingenieurs van middelbare leeftijd, die er al een paar jaar hebben doorgebracht en zich ergens willen vestigen een plek waar hun salaris meer betaalt en ze een betere kwaliteit van leven voor zichzelf en hun gezin kunnen hebben.

Het goede nieuws is dat die ingenieurs kunnen vertrekken omdat de kansen op technologische banen in andere steden zijn toegenomen., weg van Silicon Valley. Dat betekent dat er in verschillende regio's van de VS andere technologische knooppunten beginnen te ontstaan, die het is geweldig nieuws voor de economie van het land.

De meest gewilde locaties buiten Californië door deze ingenieurs en technici komen overeen met andere grote steden, maar goedkoper dan de Baai van San Francisco, en met groeiende technische gemeenschappen zoals Austin of Seattle.

Wat zijn de favoriete plekken van de ingenieurs die besluiten te gaan?

Dit zijn de 8 steden in de VS waar werknemers die in de San Francisco Bay wonen het meest naar banen hebben gezocht:

  1. New York, in New York.
  2. Austin in Texas.
  3. Seattle in Washington.
  4. Atlanta in Georgië.
  5. Houston in Texas.
  6. Chicago in Illinois.
  7. Dallas in Texas.
  8. Portland in Oregon.

In feite, sommige techreuzen zijn al begonnen uit te breiden naar die regio's door het talent te volgen. Facebook heeft bijvoorbeeld nieuwe kantoren geopend in Austin en Seattle; en Google heeft ruimte gehuurd voor zijn nieuwe kantoren in Portland.

In eerste instantie lijkt de aanwezigheid van kleinere steden in sommige van de topposities misschien opvallend. Volgens Paul D’Arcy, Senior Vice President van Indeed.com, Quartz, Dit soort migratie van ingenieurs van grote naar kleinere steden is een fenomeen dat ook in andere delen van de wereld voorkomt. Volgens hem zijn vergelijkbare patronen in landen te vinden zoals Duitsland, waar veel arbeiders van Berlijn naar München verhuizen; of Engeland, waar een gelijkaardige migratiebeweging van Londen naar Cambridge wordt waargenomen.

Bron: qz.com

Blijf lezen:

  • De nomadische arbeidersrevolutie in de digitale economie
  • Las Palmas en Valencia behoren tot de 10 beste steden ter wereld om op afstand te wonen en werken

Blog directeur
Alejandro Velasco, is de technologiedirecteur van IT&IS Siglo XXI (Euroresidentes Group), maakt deel uit van de prospectieve en analysegroep en leidt het schrijfteam van Google News, Internet News en Mobile Apps ...


Video: Silicon Valley S06E05 - Russ Saves Richard (Mei 2021).