Informatie

Definitie van een paniekaanval

<strong>Definitie van een paniekaanval </strong>

Wat is een paniekaanval en waarom hebben sommige mensen wel aanvallen en andere niet?

De omstandigheden van elke persoon zijn van invloed op het al dan niet ondergaan van herhaalde paniekaanvallen. Onder de mogelijke oorzaken noemen experts een stressvolle situatie naast een mogelijke genetische aanleg (mensen met familieleden die aan angststoornissen lijden hebben een grotere kans) of geslacht (vrouwen hebben meer kans dan mannen).

Voordefinieer een paniekaanval Je moet het in zijn biologische context zien, wat ook veel mensen helpt om de symptomen te demystificeren en te begrijpen wat er met ons gebeurt ...

Een paniekaanval bereidt uw lichaam voor op een uiterst gevaarlijke situatie. Volgens de uitleg die duizenden jaren geleden op internet http://www.panic-attacks.co.uk werd gegeven, was een paniekaanval een zeer nuttige reactie. Mensen hadden geen scherpe tanden en geen grepen, dus hij moest heel snel reageren op een bedreiging. Hij had twee opties: rennen of vechten. Een paniekaanval was een biologische reactie op beide opties in een tijd dat er geen tijd was om na te denken. De hersenen voelden gevaar en trapten onmiddellijk in de versnelling om het reactievermogen te vergemakkelijken.

Iedereen de symptomen van een paniekaanval ze hebben gelijk als het probleem wordt beschouwd in de context van de menselijke geschiedenis.

Het lichaam verschuift zijn prioriteiten van overleving op de lange termijn naar overleving op korte termijn, waarbij nieuwe hormonen worden aangemaakt zoals adrenaline, de bloeddruk stijgt en de ademhalingssnelheid wordt verhoogd om een ​​grotere spierinspanning te bereiken.

De benen en handen trillen omdat de grotere spieren in de benen zich klaarmaken om te rennen en die in de armen om te vechten. Uw handen en voeten zweten, om uw vermogen om dingen te begrijpen te verbeteren.

De bloedstroom gaat van de maag naar de belangrijkste spiergroepen waar het in geval van nood zal worden gebruikt. Voor mensen die vaak angst ervaren, hebben ze ook vaak last van spijsverteringsproblemen.

Bij een paniekaanval kunnen de pupillen van de ogen opzwellen. Hierdoor kunt u meer informatie over de situatie verzamelen. Veel mensen hebben de neiging om te braken of hebben diarree. Dit kan ook worden gezien vanuit een overlevingsperspectief: braken of poepen weegt niet alleen minder en loopt meer, maar is ook minder smakelijk in het licht van een vleesetende dreiging.

Als we in deze setting een paniekaanval kunnen zien, zijn alle symptomen minder bedreigend.>

Ze zijn niet prettig, en evenmin bruikbaar in onze moderne wereld, maar als ze een historische verklaring hebben, zijn ze minder eng.

En als ze ons minder bang maken, hebben we al een stap gezet naar genezing.


Video: Angst overwinnen, paniekaanval stoppen of hyperventilatie? Angst, paniekaanvallen, hyperventilatie? (Juni- 2021).