Voeding

Wat u moet eten als u verkouden bent of griep heeft

Wat u moet eten als u verkouden bent of griep heeft

Omdat een goede gezondheid soms geen medicijnen nodig heeft.

Antibiotica en andere door artsen voorgeschreven behandelingen zijn vaak nodig als we verkouden zijn of griep hebben, maar sommige nietjes kunnen ook erg nuttig zijn om ons beter te laten voelen.

1. Eieren

Eieren zijn rijk aan zink, watversterkt het immuunsysteem en dat het ons kan helpen met verkoudheidsverschijnselen.

Studies tonen aan dat het innemen van zink binnen 24 uur na de eerste symptomen de duur van de verkoudheid kan verkorten.

2. Rode peper

Vul je koelkast met paprika tijdens het koude en griepseizoen! Ze zijn erg rijk aan vitamine C, wat zal helpen het immuunsysteem verbeteren en dus ziekten vermijden. Het is het beste om het rauw te eten, omdat het koken ervan voedingsstoffen kan verliezen.

Als je niet van paprika houdt, zijn aardbeien, broccoli en citrusvruchten ook bijzonder rijk aan vitamine C.

3. Yoghurt

Probiotica, gevonden in yoghurt, zijn namelijk een goede bondgenoot bij lage temperaturen verminderen de ontstekingsreactie van het lichaam.

Daarnaast de gunstige bacteriën die yoghurt bevat verkort de duur van de kou en verminderen de ernst van de symptomen.

4. Kippensoep

Je moeder had gelijk. Kippensoep kalmeert congestie en slijm. Cysteïne, een aminozuur dat voorkomt in kip, helptkalmeer de hoest en de verstopte neus.

Ook de hete bouillon vermijd uitdroging en kan verzacht een zere keel.

5. Kokosolie

Een middel tegen griep. Kokosolie bevat dat grote hoeveelheden laurinezuur versterkt de werking van het immuunsysteem en dat wanneer het wordt gemetaboliseerd, het belangrijk is antivirale eigenschappen, antibacterieel en antiprotozoa.

Het helpt ook verlicht een zere keel en hoestomdat het de keel verzacht en smeert.

Hoewel kokosolie bij sommige mensen een slechte reputatie heeft, omdat het een verzadigd vet is dat in verband wordt gebracht met hartaandoeningen, heeft het ook gunstige effecten zoals het verhogen van HDL-cholesterol (het 'goede' cholesterol) en is het belangrijk voor de opbouw van membranen mobiele telefoons en hormonen.

6. Honing

Niet alleen verzacht een zere keel, kan ook verbetert hoest net zo effectief als medicijnen.

Honing bevat antioxiderende, antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen die virussen, bacteriën en schimmels bestrijden om verkoudheidsverschijnselen te behandelen.
Het stimuleert ook de werking van het immuunsysteem, waardoor de ernst van de verkoudheid wordt verminderd en wordt voorkomen dat u in de toekomst ziek wordt.

7. Groene of zwarte thee

Behalve dat het rijk is aan antioxidanten, kan het drinken van warme dranken dat ook verlichten de niezen, de keelpijn, koude rillingen en de vermoeidheid.

8. Ananas

Ananas is rijk aan vitamine C en is de enige natuurlijke bron van bromelaïne, een antioxidant. De combinatie van vitamine C en bromelaïne kan erg effectief zijn sinusitis behandelen en de ademhalingsontsteking

Blijf lezen:

  • Verkoudheid of griep? Hoe ze te onderscheiden
  • Tips om verkoudheid en griep te voorkomen
  • Zink voor verkoudheid
  • Hoe voorkom je verkoudheid tijdens de zwangerschap?
  • Gezondheidsvoordelen van kokosolie
  • Kokosolie om darmkanker te bestrijden


Video: KU LIFE HACK 2: Wat helpt er tegen een verkoudheid? (Mei 2021).