Informatie

Halloween-special: 13 enge films voor de engste nacht

Halloween-special: 13 enge films voor de engste nacht

"Alien: The Eighth Passenger"

Regisseur: Ridley Scott
Jaar: 1979
Genre: Sciencefiction; Terreur

Synopsis: Het Nostromo-schip keert terug naar de aarde vanaf de planeet Thedus. Het schip gaat vervolgens naar de vreemde planeet om de oorsprong van de communicatie te onderzoeken.

"Herberg"

Regisseur: Eli Roth
Jaar 2005
Genre: Gore; Terreur

Synopsis: Twee jonge Amerikaanse universiteitsstudenten reizen door Europa met hun rugzakken en met Oli, een IJslander die ze onderweg vergezelt. In Amsterdam ontmoeten ze een andere jonge man die hen vertelt dat er in Slowakije een plek is waar de mooiste meisjes zijn die ze zich kunnen voorstellen. Bij aankomst sluiten de twee vrienden vriendschap met twee exotische schoonheden, Natalya en Svetlana. De twee vrienden zullen snel in een steeds sinistere situatie terechtkomen.

"De ring"

Regisseur: Gore Verbinski
Jaar 2002
Genre: Horror; Intrigeren

Synopsis: Amerikaanse bewerking van de Japanse horrorfilm Ringu. Een journalist onderzoekt wat zij als een stadslegende beschouwt: een videoband met angstaanjagende beelden die de kijkers doodt, zeven dagen na het bekijken van de tape. Als 4 tieners sterven na het bekijken van de band, besluit Rachel ernaar te kijken. Daarbij krijgt ze een telefoontje waarin een vrouwenstem haar waarschuwt: 7 dagen.

"De stilte van de lammeren"

Regisseur: Jonathan Demme
Jaar: 1991
Genre: psychologische thriller; Intrigeren

Synopsis: De FBI onderzoekt een zaak van een seriemoordenaar van vrouwen met de bijnaam 'Buffalo Bill', en ze sturen Clarice, een briljante jonge afgestudeerde, die graag lid wil worden van de FBI, om met Dr. Hannibal Lecter te spreken, naar de gevangenis. met de missie informatie te krijgen over het gedrag van het onderwerp dat ze najagen.

"ZAG"

Regisseur: James Wan
Jaar: 2004
Genre: Gore; Terreur; Intrigeren

Synopsis: Adam wordt wakker geketend in een kamer. Naast hem is er nog een persoon in ketenen en onder hen is een dode man. Ze weten geen van beiden waarom hij daar is, maar ze hebben een cassette met instructies voor de een om de ander binnen acht uur te doden. Dus het spel begint ...

"Moeder"

Regisseur: Andrés Muschietti
Jaar 2013
Genre: Horror

Synopsis: Vijf jaar geleden, de dag dat haar moeder werd vermoord, verdwenen Victoria en Lilly in het bos. Na jaren zoeken, door zijn oom Lucas en zijn vriendin Annabel, worden ze gevonden in een hutje waar ze voor altijd in isolatie hebben geleefd. Ze beginnen met zijn vieren een nieuw leven, maar ze zullen snel ontdekken dat er iets is dat hen blijft beschermen.

"Killer candy"

Regisseur: Darren Stein
Jaar: 1999
Genre: Zwarte komedie; Misdrijf

Synopsis: De drie populairste meisjes van Reagan High vermoorden per ongeluk de prom queen met snoep. De grap, veranderd in een tragedie, wordt ontdekt door de nerd in de klas. Om te voorkomen dat ze hen verraadt, maken ze haar tot het hoofd van de groep.

"Emily Rose's exorcisme"

Regisseur: Scott Derrikson
Jaar 2005
Genre: Horror; Intrigeren

Synopsis: Dit is een enge film gebaseerd op REAL FACTS. Emily Rose, een vrome katholiek, verlaat haar huis om te gaan studeren. Na verschillende aanvallen te hebben gehad op wat zij als duivels bezit beschouwt, besluit ze een exorcisme te ondergaan door de priester van haar parochie, pater Moore. Bij het beoefenen van de exorcisme sterft Emily, en de priester wordt beschuldigd van moord. Vader Moore wordt wettelijk vertegenwoordigd door Erin Bruner, een atheïstische advocaat die vanaf het eerste moment aan alles zal twijfelen ...

"Carrie"

Regisseur: Brian de Palma
Jaar: 1976
Genre: psychologisch drama; Terreur

Synopsis: Dit is de gelijknamige roman van Stephen King. Carrie White is een introverte tiener die bij haar moeder woont, een religieuze fanaticus. Op de middelbare school wordt hij door zijn klasgenoten gepest en lastiggevallen. Tijdens het afstudeerfeest probeert een van haar klasgenoten haar een macabere grap uit te halen. Wat iedereen negeert, is dat Carrie telekinetische krachten bezit."Verraderlijk"

Regisseur: James Wan
Jaar 2000
Genre: Horror; Bovennatuurlijke feiten

Synopsis: Een getrouwd stel en hun drie kinderen besluiten om naar een oud huis te verhuizen. Maar na een ongelukkig ongeval raakt een van de kinderen in coma en tegelijkertijd beginnen er vreemde verschijnselen in het huis op te treden die het gezin bang maken.

"Amerikaanse psychopaat"

Regisseur: Mary Harron
Jaar 2000
Genre: misdaad; Terreur

Synopsis: Patrick Bateman is een rijke Wall Street-directeur. Hij is praktisch perfect, zoals bijna iedereen in zijn wereld, en probeert wanhopig erin te passen. Positie, geld, schoonheid, jeugd, hij heeft het allemaal, maar Patrick is een onevenwichtige schizofreen, en hij zal steeds minder controle hebben over zijn vreselijke instincten en zijn onverzadigbare bloeddorst, die hem meesleurt in een maalstroom waarin voorwerpen meer waard zijn dan het lichaam en de ziel van een persoon.

"De gloed"

Regisseur: Stanley Kubrick
Jaar: 1989
Genre: Horror; Bovennatuurlijke feiten

Synopsis: Jack Torrance is een schrijver die niet zijn beste moment beleeft, en aanvaardt een baan als bewaker bij het Overlook Hotel, een afgelegen hotel in de besneeuwde bergen van Colorado, dat in de winter gesloten is, waar hij mee beweegt. zijn vrouw en zoon. Jack probeert rust te vinden, zodat hij aan zijn roman kan werken. Echter, op hetzelfde moment dat Jack begint te lijden aan verontrustende persoonlijkheidsstoornissen, volgen er vreemde en angstaanjagende paranormale verschijnselen.
Hoewel deze film aanvankelijk geen grote impact had en de critici er niet erg aardig voor waren, is het na verloop van tijd een van de klassiekers van horrorfilms geworden.

"Paranormale activiteit"

Regisseur: Oren Peli
Jaar 2007
Genre: Horror; Bovennatuurlijk

Synopsis: Katie en Micah zijn een jong stel dat hun leven achtervolgd ziet door vreemde paranormale gebeurtenissen. Ze is een student die bijna afstudeert, en hij is een effectenmakelaar die vanuit huis werkt. Beiden hebben drie jaar in een huis gewoond, wat aanvankelijk volkomen normaal was, maar beetje bij beetje zal een paranormale activiteit het huis binnendringen met gebeurtenissen die ontsnappen aan de gebruikelijke ...

Ik hoop dat ze je evenveel angst bezorgen, aangezien ik dit bericht heb gedaan ...


Video: Halloween: Volume 2 (Mei 2021).