Informatie

Technologie

Technologie

Juan J. Rios Hij heeft een graad in wiskunde, professor aan de IES Alfonso X El Sabio de Murcia. Momenteel is hij innovatieadviseur voor de autonome gemeenschap van de regio Murcia.

10 dingen over mij

1. Als ik mezelf in een paar woorden zou moeten omschrijven, zou ik zeggen dat ik mezelf beschouw als een katalysator, een promotor van veranderingen. Persoonlijk begrip is erg belangrijk voor mij, ik hou van proefprojecten als een manier om de weg vooruit te wijzen en om te leren door te experimenteren.

2. Mijn wereld was tot mijn 26ste uitsluitend beperkt tot onderwijs. Ik had nooit gedacht dat ik me aan iets anders zou kunnen wijden. Ik heb academies gehad en heb veel privélessen gegeven sinds ik 13 jaar oud was.

3. Tijdens mijn studie had ik mijn eerste contact met Computer Science in het vak Numerical Calculus en ik werd overweldigd door de kracht van FORTRAN, ook al deden we de programma's op ponskaarten. De computer, een IBM-mainframe, we hebben hem nooit gezien. Later leerde ik programmeren in COBOL, BASIC en Pascal.

4. Ik moest de opkomst van personal computers beleven in de jaren 80. Educatieve centra begonnen zichzelf uit te rusten met pc's. Ik was een van de computerwetenschappers van deze eerste golf. Op dat moment kocht ik samen met een vriend mijn eerste personal computer (erg duur) voor zakelijk gebruik. Ik begon de wereld van het bedrijf te leren kennen.

5. In de jaren negentig raakte ik geboeid door het Bangemann-rapport, als inspirerend kader en startschot voor de informatiemaatschappij. Van de hand van Juan Bernal, minister van Economie en Financiën, was ik algemeen directeur Informatica van de Gemeenschap van Murcia. Het was een boeiende en creatieve fase waarin we projecten aanpakken zoals het Corporate Broadband Network, de aanpassing aan de euro en het jaar 2000, de implementatie van SAP of de realisatie van een van de eerste digitale stadsprojecten in ons land (Ciezanet).

6. Ik combineerde jarenlang lesgeven met het uitoefenen van verantwoordelijkheidsposities bij regionale bedrijven in de ICT-sector, waarbij ik ook technische en bedrijfskundige opleidingsafdelingen opzette, gebruikmakend van multimediale middelen (vooral op gezondheidsgebied) en de toepassing ervan op e-learning.

7. In 2009 startte ik als leerkracht een innovatief project met als hoofddoel ouders te betrekken bij het verbeteren van de onderwijsprestaties van hun kinderen (COMPAH-project). Ik begon mezelf vertrouwd te maken met de 2.0-wereld (blogs, sites) en deze bronnen te gebruiken in mijn lessen. Als bewonderaar van Morris Kline ben ik een liefhebber van de toepassingen van wiskunde in de echte wereld als motivator voor de studie ervan door studenten.

8. Mijn eerste contact met innovatiemethodieken (Design Thinking) vond plaats in 2010, door de hand van een consultant, Xavi Camps, die me deed inzien dat creativiteit en innovatie de basis zijn van de welvaart van organisaties en dat deze attributen kunnen worden getraind en verfijnd. Sindsdien ben ik gepassioneerd door innovatie als transversaal concept.

9. Ik geloof diep in publieke innovatie. Instellingen kunnen niet zo goed als in de 19e eeuw blijven functioneren. Ze moeten worden omgevormd, in de context van het Open Overheid-paradigma, om op de burger gericht, transparant, duurzaam, efficiënt, lichtgewicht te worden en bedrijfsactiviteiten en banencreatie te vergemakkelijken door middel van initiatieven zoals OPEN DATA. Als burger maak ik me vooral zorgen over de duurzaamheid van de volksgezondheid.

10. Ik kan geen grappen vertellen, maar ik ben geamuseerd door surrealistische humor en woordspelingen, waar familie en vrienden vaak last van hebben. Ik hou van sport. Ik heb veel voetbal en tennis gespeeld, nu speel ik paddle tennis en af ​​en toe schaken of domino. Ik hou van de eenvoudige en gezonde keuken van mijn vrouw.


Video: To są starożytne technologie, których nauka nie może wyjaśnić! (Mei 2021).