Algemeen

Zelf tafelkleden maken

Zelf tafelkleden maken

3 snelle en gemakkelijke stappen om tafelkleden te maken

Bij de tafelkleden voor vierkante of ronde tafels leggen we het proces stap voor stap uit zodat het de makkelijkste en eenvoudigste manier is om je eigen ontwerpen te maken.
De eenvoudige tafelkleedmodellen bestaan ​​uit een rond, vierkant of rechthoekig stuk stof, dat op het tafelblad wordt geplaatst en vrij valt.

Om dit te doen, knipt u gewoon de kleding met de gewenste maat en eindig met een zoom, versierd in sommige gevallen met sint-jakobsschelpen, trim of kant. De gewapende modellen zijn modellen waarbij de randen en naden zich aanpassen aan de contouren van de tafel, waardoor een grondiger voorbereiding nodig is.


Bereken de stof die nodig is voor een tafelkleed

Het type en de maat of het oppervlak dat moet worden bedekt, evenals het model van de rok of het tafelkleed dat moet worden gemaakt, bepalen de hoeveelheid stof die nodig is om het tafelkleed te maken. Het is nodig om de afmetingen van het oppervlak en de val van het tafelkleed te kennen, wat uiteraard afhangt van de hoogte van de tafel of het meubilair.

Meet hiervoor de grootte van het bord en de hoogte van het meubilair of de val van het tafelkleed. Om gerimpelde rokken met een staaf te maken, moet u metingen doen tussen de poten en de bestaande hoogte van het tafelblad tot de vloer.

Meet hiervoor de diameter van het bord; Voor ovale oppervlakken moet u echter de maximale en minimale breedte van het tafelblad kennen en de hoogte kennen van de tafel of de hoogte die u het tafelkleed wilt geven.

Te volgen stappen om een ​​tafelkleed te snijden

  1. Naaien de verschillende doeken of stukken kleding die we gaan gebruiken om de afmetingen van het tafelkleed te verkrijgen en te voorkomen dat de naden zichtbaar worden. Idealiter voegt u twee stukken stof toe aan beide uiteinden van het stuk dat u wilt knippen.
  2. Buigen hij tafelkleed in vier delen en gebruik een touwtje aan een markeerpotlood om te improviseren a kompas Met welke punt de circulaire van de rechtbank.
  3. Stiksels of pin het tafelkleed gevouwen om te voorkomen dat de stof verschuift en knip de hele set tegelijk af met een schaar.

Hoe maak je een dubbel tafelkleed?

De typische brancard tafel Het is een zeer goedkoop meubelstuk dat verschillende mogelijkheden heeft decoratief. Vanwege de slechte kwaliteit van de gebruikte houtsoorten, zijn ze meestal om achteruitgang te voorkomen Hoes met tafelkleden of rokken hele lengte. Om de rok van de brancardtafel te maken, berekent u de afstand van het midden van de tafel tot de vloer en gaat u verder met het knippen van de stof, zonder te vergeten een paar centimeter over te laten om de overeenkomstige zomen te maken.

In het geval van tafelkleed, dit kan zijn markeren en knippen direct in uw eentje tafel. Dan is het voldoende om de stof ondersteboven te leggen om het stuk door te naaien volgens het eerder ingestelde stiksel.

Als u vragen heeft, stel deze dan aan mij en ik zal zo snel mogelijk reageren.

Zie ook: Hoe krukken te bekleden


Video: DIY MOND KAPJE MASKER ZELF MAKEN MET LUCHTFILTER VAKJE NAAIEN. Hoe maak je zelf een mondkapje? (Juni- 2021).