Voedingsmiddelen

Wat te eten in Argentinië: 10 typische gerechten

Wat te eten in Argentinië: 10 typische gerechten

Typisch Argentijns eten

Argentinië valt op door zijn uitgestrekte landerijen, majestueuze landschappen en aangename steden en zijn geweldige culinaire cultuur.

Argentijnse gerechten zijn een weerspiegeling van de geschiedenis, er zijn veel voedingsmiddelen uit Europa, in mindere mate inheems en zelfs Afrikaans, geïntroduceerd door slaven.

Argentinië is een land waar je kunt genieten van veel verschillende soorten voedsel uit verschillende regio's en culturen en ze zijn allemaal heerlijk.

1. Het gebraad

Hoewel de barbecue niet de totaliteit van de Argentijnse keuken vertegenwoordigt, is het een van de meest representatieve en gebruikelijke gerechten. Het kan bestaan ​​uit een groot aantal soorten vlees en stukken vlees, zelfs het grillen van groenten is heel gebruikelijk.


Het gebraad is bijna een ritueel in Argentinië, is meestal een ontmoetingspunt tussen familie en vrienden waar de grill verantwoordelijk is voor het bereiden en bedienen van zijn gasten.

Het heeft meestal rundvlees, chorizo, bloedworst en achura's (delen van de koe), het wordt meestal gekookt met houtskool of hout en afhankelijk van het vlees varieert het kookproces meestal tussen 40 minuten en 2 uur.

  • Hoe maak je een authentieke Argentijnse barbecue?

2. De empanadas die ik kreeg

Een ander typisch gerecht in Argentinië is empanadas, met een halfronde vorm en gesloten op een zeer karakteristieke manier genaamd "repulgue" die voorkomt dat de vulling naar buiten komt tijdens het koken.

Er zijn veel vullingen voor empanadas, we kunnen empanadas vinden met ham en kaas, vlees, uit een mes gesneden vlees, maïs, tonijn en bijna elk ingrediënt dat in je opkomt.

Wat betreft de manier van koken van de empanadas, worden meestal twee methoden gebruikt, waarvan er één bestaat uit kook ze in de oven en de andere bak ze. Als we de ene of de andere methode gebruiken, zal de uiteindelijke smaak van de empanadas aanzienlijk veranderen, gefrituurde empanadas zijn meestal knapperiger en gebakken smakelijker.

3. De Milanese

Argentinië was een gastland voor emigranten, vooral uit Europa, en daarom hebben veel van deze mensen hun culinaire tradities in het land geïntroduceerd.

Dit Milanese gerecht, vandaar de naam, bestaat uit een smalle biefstuk in paneermeel gehavend en vervolgens gebakken of gebakken. Het is gebruikelijk om ze op sandwiches te eten, vergezeld van aardappelpuree of frites.

Een van de meest populaire varianten van de Milanese is de Napolitaanse Milanese Het werd uitgevonden in Buenos Aires en bestaat uit het toevoegen van tomatensaus en mozzarellakaas aan de milanesas. Na het bakken van de milanesas smelt de kaas en vermengt zich met de tomaat.

4. De picada

Dit gerecht is meestal een voorgerecht voor de lunch en bestaat uit een mengsel van vleeswaren, kaas, olijven, eieren, salami, etc.

Een snack wordt meestal bereid tijdens het bereiden van de maaltijd, alle ingrediënten worden meestal op een houten tafel of in gewone gerechten gezet en elke maaltijd hakt de ingrediënten die ze willen met een tandenstoker.

In de picada worden meestal zoveel ingrediënten verwerkt als onze verbeelding ons toestaat, maar altijd op basis van eenvoud en snelheid. Het achterliggende idee is om iets eenvoudigs voor te bereiden dat niet veel tijd kost.

5. De locro

Dit is een typisch voedsel van de Andes-volkeren, tegenwoordig verspreid over het hele land. Het bestaat uit een stoofpot met onder andere maïs, pompoen, aardappelen en bonen. Tegenwoordig is het gebruikelijk om dit voer met verschillende ingrediënten en varianten te zien.

Behalve dat het een voortreffelijke maaltijd is, is het een van de weinige typische gerechten in Argentinië van inheemse oorsprong, en daarom is het dubbel zo interessant.

Het is meestal een gewoon gerecht in de winter en op nationale feestdagen, zoals Onafhankelijkheidsdag.

6. Vitel toné

Dit gerecht komt uit Italië en bestaat uit zeer dunne vleessteaks gedrenkt in een saus van ansjovis, ei en tonijn. Het kan worden gegeten als voorgerecht of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd.

Dit voedsel moet koud worden geserveerd, gebruikelijk is voor kerstmis en nieuwjaar. Houd er rekening mee dat december zomer is in Argentinië en dat dit koude gerecht ideaal is.

7. Choripán

Dit voedsel is niet meer en niet minder dan een chorizo ​​met brood, hoewel het heel eenvoudig lijkt, is het een van de meest voorkomende maaltijden die elke Argentijn ooit heeft geproefd.

Choripan wordt vaak gegeten voor het roosteren als voorgerecht, meestal wordt chimichurri toegevoegd, een saus gemaakt van olie, azijn en aromatische kruiden. Het is ook typisch om choripanen te maken met het gebraad.

8. Pasta

Argentinië heeft een grote Italiaanse aanwezigheid in zijn gerechten. Pasta zoals spaghetti, ravioli, noedels of sorrentinos zijn typisch voor Argentinië.

Deze pasta's worden meestal bereid met een oneindig aantal sauzen, zoals tomatensaus of bolognesesaus (met tomatensaus en gehakt), met boter en kaas, met pesto, met gehaktballetjes en een oneindig aantal recepten die voornamelijk uit de bakermat van de pasta, Italië.

Een merkwaardig gebruik, geërfd van Italië, wordt beoefend in Argentinië en andere regio's van Zuid-Amerika, het bestaat uit eet gnocchi op de 29e van elke maand, wordt er meestal ook een rekening onder het bord gelegd om geluk te hebben.

9. Pizza's

Voortbordurend op het Italiaanse erfgoed, zijn pizza's in feite meer dan normaal in Argentinië in Buenos Aires zijn veel restaurants gespecialiseerd in dit soort voedsel.

De variëteit en soorten pizza's zijn onbeperkt, net als bij empanadas. De bekendste zijn de mozzarella pizza, met ui en kaas, de vier kazen en de tomaat en ansjovis.

Pizza gaat meestal gepaard met fainá, dat is een deeg van bloem en olie, dit wordt meestal op de pizza gelegd en ze worden samen gegeten.

10. Broodjes met kruimels

Deze sandwiches zijn goed bekend in Argentinië, deze sandwiches hebben een gesneden brood zonder korst, dat op zijn beurt meestal geïmpregneerd is met boter en soms mayonaise.

Het heeft een veelvoud aan varianten, waaronder de ham, tonijn, mais, ei, bondiolita, ossenhaas sandwiches, naast vele anderen. Het zijn meestal geen hele grote sandwiches of met veel vulling, dus voor een maaltijd moet je veel van deze heerlijke lekkernijen bereiden.

Ze worden meestal gegeten op feestjes waar veel mensen naar toe gaan, zoals verjaardagen of familiefeesten, voor het gemak om ze op te eten en voor een verscheidenheid aan smaken.

Auteur: Axel Vazquez

Gerelateerd lezen:

  • Tips voor reizen naar Argentinië
  • Wat te eten in Alicante: 11 dingen die je moet proberen


Video: Varkenshaas pinwheels van de BBQ met Carolina Mustard Sauce (Mei 2021).