Algemeen

Google Play in de navigatiebalk

Google Play in de navigatiebalk

Google bereidt zich voor om 'Google Play' toe te voegen aan de navigatiebalk

"Spelen" verschijnt al in de zwarte balk bovenaan de startpagina van Google en zijn andere sites, zoals Gmail. De "Play" -knop (zonder het driehoekige logo) verscheen maandag op de pagina's van Google.

Google heeft zijn Android Market-winkel vernieuwd door het eerder deze maand Google Play te noemen in een poging een one-stop-shop voor apps, e-books, muziek en video's te creëren. In Canada en het Verenigd Koninkrijk heeft Google bijvoorbeeld verklaard films, boeken en applicaties voor Android te zullen aanbieden; in Australië, boeken en apps; en in Japan films en apps. In andere landen zal Google Play volgens het bedrijf alleen Android-apps hosten.

Een andere hint dat Google Play binnenkort een prominent onderdeel van de Google-ervaring zal worden, is te vinden op de homepage van het bedrijf: Google.com. Daarin, onder het zoekvak, heeft Google de ondertitel "Google Play: het entertainment waar je van houdt, waar je ook bent" geplaatst. Een link leidt gebruikers naar een reeks pagina's waarop wordt uitgelegd wat Play is (en een kleine link naar de hoofdwebsite van Play bevat).

Volgens CNET zou Google films kunnen gaan verkopen via Play. Als dat waar is, zou het plaatsen van die tool aan Chrome-gebruikers nog meer potentiële klanten aantrekken.

Bron: PC MagVideo: Whats new in Android (Juni- 2021).