Informatie

Betekenis van de naam Angeles

Betekenis van de naam Angeles

Engelen is een vrouwelijke naam afgeleid van de naam Engel, de oorsprong is Grieks en de betekenis is "Degene die de boodschap van God brengt"

Geschiedenis en de heilige

Onze lieve vrouw van de engelen, een van de oudste tradities in Spanje.

Esteban komt aan op de berg Pujals in Girona, in Catalonië, na het offer van Golgotha ​​dat hij bracht met zijn neven, de broers Lázaro, Marta en Magdalena; Om zich te wijden aan het heremitische leven, creëerde hij een barak om het schilderij van een maagd te aanbidden. Na zijn dood ontdekken buren dat er prachtige melodieën klonken in de plaats, en zoeken ze het beeld van de Maagd en de relikwieën van de priester, dus besluiten ze een kluis te bouwen.

De kerk herdenkt deze dag op 2 oktober. De heilige beschermengelen. Deze viering verwijst naar de Guardian Angels en verschijnt voor het eerst in de geschiedenis aan het begin van de 15e eeuw op het festival voor de engel van de stad Valencia. Pas in de zeventiende eeuw wordt een bepaalde sekte toegeschreven, op 2 oktober.

Andere heilige engelen:

  • Onze Lieve Vrouw van de Engelen wordt gevierd op 2 augustus
  • Saint Angels of Saint Joseph, maagd op 24 juli.

Variant van engelen:

  • Variant engelen: Engelen, Engel, Angela, Angelica

Engelen in andere talen:

  • Catalaans: Engelen

Beroemde mensen, beroemde historische figuren met de naam Angeles:

  • Victoriade los Angeles, werd in 1923 in Barcelona geboren, een sopraan van internationale faam vanwege zijn verfijnde stem.
  • Angeles Galino Carrillo, werd geboren in Barcelona in 1915, de eerste vrouw die een hoogleraarschap behaalde aan de universiteit in Spanje.


Video: Names of God (Juni- 2021).