Gezonde gewoonten

Pas op voor bruisende medicijnen!

Pas op voor bruisende medicijnen!

Wist je dat veel van de bruisende medicijnen die we nemen grote hoeveelheden natrium bevatten?

We weten allemaal dat overtollig zout niet goed is voor onze gezondheid. Om deze reden is een matige zoutinname.

Naast het zout dat we via onze voeding eten, heeft nieuw onderzoek nu aangetoond dat sommige van de bruisende medicijnen die we met een bepaalde frequentie innemen, zoals aspirine, paracetamol of ibuprofen, kunnen ertoe leiden dat we grote hoeveelheden natrium zonder het te weten, zouden we dat blijkbaar zelfs kunnen zijn overtreft deaanbevolen dagelijkse natriuminname voordat u voedsel eet.

Geneesmiddelen die natrium bevatten als een van de componenten, moeten met de nodige voorzichtigheid worden voorgeschreven.

Ze mogen alleen worden voorgeschreven als de waargenomen voordelen van het gebruik van dit soort medicijnen opwegen tegen de risico's, en altijd moet worden vermeden bij patiënten met een verhoogd risico op hypertensie.

De studie vergeleek het risico op cardiovasculaire gebeurtenissen, zoals hartaanvallen of beroertes, bij een groep patiënten die oplosbare of bruisende versies van geneesmiddelen innamen met dat van patiënten die natriumvrije versies van dezelfde geneesmiddelen innamen. 7 jaar dat het onderzoek duurde, werd opgemerkt dat de patiënten die de formuleringen rijk aan natrium ze hadden een risico een 16% hoger om een cardiovasculaire gebeurtenis dan patiënten die natriumvrije versies van dezelfde medicijnen gebruiken.

Bovendien waren patiënten die bruisende medicijnen gebruikten 7 keer meer kans ontwikkelen hypertensie en ze hadden een 28% hoger sterftecijfer dan patiënten in de andere groep.

George J, Majeed W, Mackenzie IS, MacDonald TM en Wei L. BMJ (2013). Meer informatie.

Blijf lezen:

  • Rode biet voor hypertensie
  • Hypertensie: nieuwe behandelingen


Video: Han heeft diabetes type 2 maar leeft al jaren zonder medicijnen - RTL NIEUWS (Juni- 2021).