Informatie

Betekenis van de naam Jacinto

Betekenis van de naam Jacinto

Hyacint, mannelijke naam van Griekse oorsprong, de betekenis is 'Naam van een bloem"In de mythologie was Jacinto een jonge man die geliefd was bij Apollo en toen hij stierf veranderde hij in een bloem van grote schoonheid en voortreffelijk parfum.

Geschiedenis en de heilige

Heilige hyacint van Polen, priester. Hij werd geboren in Breslau in een rijke familie, zoon van de graven van Konskie. Op zeer jonge leeftijd trad hij toe tot de orde van predikers en stichtte uiteindelijk 2 congressen. Hij studeerde rechten en theologie in Bologna en Parijs. Tijdens een reis naar Rome, als gezelschap van de bisschop van Krakau, ontmoette hij Santo Guzman zondag; Hij was op zoek naar missionarissen om Krakau te evangeliseren en Jacinto werd een belangrijke prediker in Noord-Europa. Een groot aantal wonderen wordt aan hem toegeschreven. Opgeroepen door zwangere vrouwen en degenen die verdrinken.

Zijn heilige wordt op 17 augustus gevierd.

OverigeSantos Jacinto: San Jacinto, martelaar wordt gevierd op 10 februari, 3 juli, 17 juli, 26 juli, 9 september, 11 september en 29 oktober; San Jacinto María Castañeda, priester en martelaar op 7 november.

Variant van Jacinto

Hyacint vrouwelijke variant: Jacinta.

Hyacint in andere talen:

  • Catalaans: Jacint.
  • Frans: Hyacinthe.
  • Engels: Hyacinthe.
  • Italiaans: Giacinto.

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Jacinto

  • JacintoBenavente en Martínez, werd geboren in Madrid in 1866, Nobelprijs voor literatuur in 1922.
  • Jacinto Convit, werd geboren in Caracas in 1913, een arts en bekroond met de Prins van Asturië voor zijn onderzoek en behandeling van lepra.
  • Jacint verdaguer, werd geboren in een kleine stad in Barcelona in 1845, een groot dichter in de Catalaanse taal, talrijke poëzie van zijn auteurschap behoren tot het populaire erfgoed in hun muzikale versies.


Video: Dit zijn de populairste babynamen van 2018! (Mei 2021).