Informatie

Betekenis van Plato-naam

Betekenis van Plato-naam

Plato, mannelijke naam van Griekse oorsprong, de betekenis is "Degene met brede schouders".

Geschiedenis en de heilige

Saint Plato, monnik. Hij woonde in Constantinopel, verwant aan de keizers van Byzantium, in de tijd van keizer Constantijn Coprónimo, waar hij studeerde en zijn notarisstatus ontving. Op 20-jarige leeftijd besloot hij afstand te doen van zijn leven van voorrecht en trouw aan zijn religieuze neiging, hij ging het klooster van de symbolen binnen, op de berg Olympus onder het bevel van abt Theocisto, van wie hij jaren later abt was. Rond 770 werd hij benoemd tot abt van het Sacudionklooster en kwam hij tussen in het Concilie van Constantinopel in 786 waar hij de confrontatie aanging met de beeldenstormers. Door keizer Constantijn te berispen voor zijn leven van slechte voorbeelden, corruptie en overspel, verbood hij hem en zette hij hem gevangen. Zijn opvolger, keizer Nicephorus, bevalt hem ook niet en wordt ook verbannen vanwege zijn willekeur, hij wordt benoemd tot bisschop van Nicomedia, maar wijst de benoeming nederig af. Ze stierven hun tachtigjarige pensionering in 813.

Zijn heilige wordt gevierd op 4 april en Sint Plato de martelaar wordt gevierd op 22 juli.

Plato-variant

Plato in andere talen:

  • Catalaans: Bord.
  • Frans: Plato.
  • Engels: Bord.

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Plato

  • Plato Hij was de bijnaam van Aristocles van Athene, een van de grootste filosofen aller tijden, hij was een leerling van Socrates en leraar van Aristoteles, zijn bijdrage als auteur en filosoof kreeg identiteit als de vader van de academische filosofie. Er zijn in onze taal verschillende woorden aan zijn naam ontleend, zoals platonisch en platonisch. Griekse filosoof; werd geboren in Athene in een aristocratisch gezin. In 361 voor Christus Hoes "De Academie", waar hij vakken aanbood als astronomie, biologie, wiskunde, politieke theorie en filosofie.
    Met het enthousiasme om filosofie in de politiek toe te passen, werd hij de tutor van Dionysius II de Jonge op Sicilië, maar zijn project mislukte. In 361 voor Christus doet een nieuwe poging, maar zonder geluk. De rest van zijn leven staat in het teken van lesgeven aan de Academie en schrijven.

    Onder zijn werken: De Platonische dialogen "Euthyphron", "Laques","De verontschuldiging van Socrates"en"Protagoras";De Dialogen van overgang, volwassenheid en ouderdom "De Republiek","Het banket"en"Theaetetus'onder anderen. Het is ook de moeite waard om zijn Theories of Knowledge and the Nature of Ideas te noemen, zoals zijn Political Theory


Video: Wie was Plato? (Augustus 2021).