Algemeen

De pacemakers voeden met de trillingen die door de hartslag worden geproduceerd

De pacemakers voeden met de trillingen die door de hartslag worden geproduceerd

Ondanks dat pacemakers maar weinig stroom nodig hebben (ongeveer 1 miljoenste watt), moeten hun batterijen periodiek worden vervangen en dat zijn meerdere operaties voor patiënten. Onderzoekers hebben gezocht naar manieren om de levensduur van de batterij te verlengen - door energie op te wekken met bloedsuiker of de beweging van de handen en benen - maar deze methoden verstoren de stofwisseling of vereisen een meer ingrijpende operatie. zoals het doorgeven van een kabel van de ledematen naar de borst.

Lucht- en ruimtevaartingenieurs M. Amin Karami en Daniel J. Inman van de Universiteit van Michigan in Ann Arbor hebben een prototype van een apparaat ontwikkeld dat een pacemaker van stroom kan voorzien met behulp van een bron die het probleem heel dicht benadert: holtetrillingen. thoracale die voornamelijk optreden als gevolg van de hartslag.

De auteurs beschrijven de techniek en de voortgang ervan in een artikel dat onlangs is gepubliceerd in het AIP-tijdschrift Applied Physics Letters (getiteld "Pacemakers voeden met hartslagvibraties met lineaire en niet-lineaire energie-oogstmachines").

Bron: NanowerkVideo: 35 Hoe kun je je mobiel opladen terwijl je loopt? (December 2021).