Algemeen

Wavii: gepersonaliseerde nieuwsdienst

Wavii: gepersonaliseerde nieuwsdienst

Wavii, een nieuwe gepersonaliseerde nieuwsdienst, is gelanceerd door enkele van de meest gerespecteerde ontwikkelaars van deze technologie.

Wavii zoekt op internet - inclusief tweets, nieuws en blogs - om persoonlijke service te bieden.
Het wordt aangeboden via internet of als een mobiele applicatie en is gemaakt door voormalige Amazon- en Microsoft-technici.

De service zal waarschijnlijk concurreren met de Facebook-nieuwsfeed, die al tot speculatie heeft geleid over de vraag of het een overnamedoelwit zou kunnen worden.

Hoewel de Facebook-thread voornamelijk afhankelijk is van statusupdates en inhoud die door vrienden wordt gedeeld, benadrukt Wavii wat er gaande is in de wijde wereld, door gepersonaliseerde nieuwsstromen te creëren op basis van gegevens van over het web.

Volgens Adrian Aoun, oprichter en CEO van Wavii, biedt de service een completere ervaring. "Facebook voegt alle gestructureerde gegevens over vrienden toe en wij voegen alle gestructureerde gegevens over de wereld toe, de andere helft die Facebook niet heeft", zei hij tegen de BBC. Wavii detecteert de smaak en interesses van gebruikers op basis van hun eerdere Facebook-activiteit en vraagt ​​hen om ten minste 12 onderwerpen of mensen van interesse te selecteren, variërend van beroemdheden en politici tot acquisities van bedrijven en apps.

De "leer" -algoritmen van het bedrijf kruipen vervolgens in realtime over het web, waarbij feiten en ongestructureerde inhoud worden omgezet in iets vol context en orde. De technologie, die tot 1.000 artikelen per minuut verwerkt, kan geruchten en duplicaten van verhalen detecteren en uiteindelijk de belangrijkste en relevante informatie in nieuwe threads weergeven.

Hoewel andere apps zoals Flipboard en Pulse hebben geprobeerd RSS-feeds en andere nieuwsbronnen te combineren, gelooft een waarnemer uit de industrie dat Wavii het spel zal veranderen. Bron: BBC TechnologyVideo: Limage de mets vidéo gèlent parfois après le upload (Mei 2021).