Algemeen

Gespecialiseerde sociale netwerken groeien

Gespecialiseerde sociale netwerken groeien

Gebruikers en bedrijven blijven zich aansluiten bij thematische sociale netwerken

Volgens emarketer magazine zijn, ondanks het feit dat algemene sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en Linkedin de sociale mediasector in het algemeen al een aantal jaren leiden, de laatste tijd sommige diensten - sommige nieuwe en andere die nieuwe versies van oude diensten zijn - wint snel aan populariteit bij consumenten en adverteerders.

Volgens de auteur van een nieuw emarketer-rapport, "Beyond Facebook en Twitter: visueel gerichte sociale sites zien groeiende belangstelling", wenden veel internetgebruikers zich tot gespecialiseerde sociale netwerken die een meer gerichte ervaring bieden dan Facebook.

Een van de sites die hij noemt is Pinterestwaar gebruikers en bedrijven online prikborden kunnen maken die hun smaak en creativiteit laten zien. Net als gebruikers kunnen merken ook hun eigen imago online op de site beheren, dashboards creëren die de merkidentiteit presenteren en zichzelf duidelijk en visueel positioneren voor het publiek dat ze willen bereiken. Volgens comScore is het Pinterest-gebruik in de VS gestegen van minder dan een half miljoen unieke bezoekers in mei 2011 tot bijna 12 miljoen in januari 2012.

Met behulp van het blogplatform Tumblr het is ook toegenomen, zij het op een relatief bescheidener manier. In januari meldde comScore een toename van het siteverkeer vanuit de VS, van minder dan 7 miljoen unieke bezoekers eind 2010 tot meer dan het dubbele een jaar later.

Hoewel de inhoud op Pinterest beperkt is tot afbeeldingen, heeft Tumblr meer opties, zowel voor gebruikers als voor bedrijven. En terwijl gebruikers profiteren van de eenvoudige, aanpasbare en zeer visuele interface van Tumblr-blogs, beginnen merken met een visuele boodschap ook mee te doen. "Het platform is vooral goed voor mediabedrijven omdat ze hun eigen inhoud kunnen posten, plus extra foto's en citaten," merkte Maul op.

ItyIs gespecialiseerde sociale netwerken:

  • Mijn recepten
  • Mijn wijnen
  • Mijn lijnen
  • Mijn web
  • Mijn grappen


Video: Functie 3 in de netwerken geestelijke gezondheid volwassenen (Mei 2021).