Algemeen

Nieuwe vloeibare zonnecellen die op oppervlakken kunnen worden geverfd

Nieuwe vloeibare zonnecellen die op oppervlakken kunnen worden geverfd

Wetenschappers van het USC hebben een potentieel pad ontwikkeld voor goedkope en stabiele zonnecellen gemaakt van nanokristallen die zo klein zijn dat ze als vloeibare inkt kunnen bestaan ​​en op lichte oppervlakken kunnen worden geverfd of geprint. Zijn onderzoek verschijnt deze maand in het internationale tijdschrift voor anorganische chemie Dalton Transactions.

Vloeibare nanokristallen zonnecellen zijn goedkoper te vervaardigen dan de momenteel beschikbare enkelkristallen siliciumwafers, maar ze zijn niet zo efficiënt in het omzetten van zonlicht in elektriciteit. Brutchey en Webber hebben een van de grootste problemen met vloeibare zonnecellen opgelost: hoe creëer je een stabiele vloeistof die ook elektriciteit geleidt. Met een proces bij een relatief lage temperatuur laat de methode van de onderzoekers toe om zonder smeltproblemen zonnecellen op plastic te printen in plaats van op glas, wat resulteert in een flexibel, passend vormbaar zonnepaneel. overal.

Bron: http://www.sciencedaily.com/releases/2012/04/120425140455.htmVideo: Installatie Zonnepanelen Op De Camper (Mei 2021).