Algemeen

Bang voor Halloween? U kunt Samhainofobie hebben

Bang voor Halloween? U kunt Samhainofobie hebben

Hoe samhainofobie te overwinnen

Ja, er is angst voor Halloween. Het wordt Samhainophobia genoemd omdat "Samhain" de naam is waarmee de Kelten, de ouders van deze traditie, naar Halloween verwezen.

Hoewel veel landen van Halloween een echt bedrijf hebben gemaakt voor snoepmakers en verkopers (de VS halen $ 6 miljard op), Voor mensen met de neiging om angstig te zijn, kan Halloween een angstaanjagende tijd zijn. En ook echt.

Oktober komt eraan, winkels en huizen beginnen hun ramen en ramen te versieren met skeletten, kwaadaardige zombies en andere dingen die grenzen aan realisme. Mensen kleden zich aan, make-up, beginnen de schrik en grappen.

Van nature, voor mensen die lijden aan Samhainophobia is het geen prettig moment. Velen kunnen niet slapen, hun dagelijkse routine volgen en worden zelfs gedwongen zich van de wereld af te sluiten, in de hoop dat dit feest zo snel mogelijk eindigt.

Wat veroorzaakt samhainofobie?

 • De angst.Angst is de moeder van alle fobieën. En zodra winkels en huizen hun Halloween-items beginnen te tonen, beginnen angstige geesten aan hun vecht- of vluchtreacties, wat de manier is waarop de hersenen ons beschermen in situaties die we als gevaarlijk beschouwen.

 • Het kan worden verward.Samhainofobie wordt ook verward met de fobie van spinnen of arachnofobie, een van de meest voorkomende fobieën, vanwege de aanwezigheid van spinnen in versieringen en ornamenten.
 • De angst voor de dood.Op Halloween-nacht wordt ook gezegd dat het de nacht is waarin de doden vrij rondlopen in de wereld van de levenden, en voor alle mensen met doodsangst, ondoden en andere dingen die verband houden met de dood is het een zeer onaangenaam.
 • Trauma's en slechte ervaringen Bij monsters, geesten, heksen etc. kunnen ze in het verleden ook een oorzaak zijn van deze fobie.
 • Bang voor het donker. Halloween speelt ook veel met het donker en spookachtig en mensen met een fobie voor het donker zullen in deze tijd van het jaar waarschijnlijk worden getroffen.
 • En als we daar nog aan toevoegen waar televisies tegenwoordig vol mee zittene films met losse en verdorven moordenaars meer hoeft niet gezegd te worden. Bovendien is er een film genaamd Halloween die gaat over een gemaskerde moordenaar die zich inzet voor het vermoorden van mensen op Halloween-avond.

Hoe samhainofobie te overwinnen

Zoals alle fobieën wordt samhainofobie meestal overwonnen met behulp van cognitieve gedragstechnieken. Technieken die werken door gedachten en gedrag aan te passen om angst te overwinnen. Er zijn drie hoofdbenaderingen:

 1. Vermijd situaties, momenten, mensen die verband houden met Halloween en waarvan we weten dat ze een negatieve invloed op ons hebben.
 2. Technieken om angst te beheersen
 3. Systematische desensibilisatie en neurolinguïstisch denken (NLP). Het zijn zeer effectieve technieken bij fobieën en samen met therapie worden zeer goede en blijvende resultaten bereikt.

Laten we niet vergeten dat iedereen die lijdt aan een fobie of gewoon de neiging heeft om aan angst te lijden, veel lijdt. Angst lijden, om welke reden dan ook, is als een worm die zich beetje bij beetje voedt met het geluk en de onafhankelijkheid van de persoon en het laat degenen die eraan lijden verweesd achter over instrumenten en vaardigheden.

Help mensen die lijden. Respecteer hun pijn en streef er vooral naar om het te begrijpen. Ik, zoals altijd, ik wacht op je in de volgende. Een grote groet en een knuffel, Andrea.

Blijf lezen:

 • The Gift of Anxiety: 7 manieren om het te begrijpen
 • Hoe de angst voor de dood te overwinnen
 • Halloween-ideeën


Video: TWICE playing a sPiCy game of mafia beware of minas eyes .. (Mei 2021).