Informatie

Betekenis van de naam Achilles

Betekenis van de naam Achilles

Achilles, mannelijke naam van Griekse oorsprong, de afleiding ervan kan niet worden gegarandeerd, hoewel sommigen het in verband brengen met de naam van de rivier Acheloos,wat betekent het "Hij die vecht zonder zwaard"; anderen definiëren het als"Hij die troost bij pijn"

Geschiedenis en de heilige

Sint-Achilles, martelaar. Beschouwd als de authentieke martelaren van Rome. In de 3e eeuw, tijdens de tijd van Diocletianus, diende Achilles als een Romeinse officier, metgezel van de heilige Nereo en onafscheidelijk in zijn geloof in Christus, in het martelaarschap voor het verdedigen van zijn geloof en in de legende die om hem heen werd geschapen. In de 6e eeuw was het gewijd aan de heiligen van Nereo en Achilles, twee basilieken met de titel "Fasciola", die de leiding had over de begraafplaats Domitilla waar kardinaal Baronio de relikwieën van de heiligen overbracht.
Zijn heilige wordt op 12 mei gevierd met de martelaar van Sint Nereo.

Nog een Sint-Achilles: Sint-Achilles, bisschop wordt gevierd op 7 november

Achilles variant

Achillesin andere talen:

  • Catalaans: Achilles,
  • Frans: Achille,
  • Engels: Achilles,
  • Italiaans: Achille

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Achilles:

  • Achilles in de Griekse mythologie verpersoonlijkt kracht en moed, genaamd de Trojaanse krijger door de dichter Homerus; zoon van Peleus en Tethys. Om zijn onsterfelijkheid te bereiken, smeert zijn moeder Thetis zijn lichaam in met ambrosia en brengt hem dichter bij het vuur, om hem vervolgens onder te dompelen in de Styx-lagune en hem onkwetsbaar te maken. Maar toen hij het in het water dompelde, hield hij het ondersteund door een enkel, de hiel werd niet nat, omdat hij kwetsbaar was in dat deel van zijn lichaam. Held van de Ilias, ik vecht met Ulysses in Troy. Hij vond de dood met een date naar zijn kwetsbare punt gegooid "De achilleshiel".


Video: #AskGaryVee Episode 157: Lewis Howes Answers Questions on the Show (Juni- 2021).