Informatie

Gids van de provincie Ciudad Real

Gids van de provincie Ciudad Real

Wat te zien en te bezoeken in Ciudad Real

De provincie Ciudad Real Het is gelegen in de autonome gemeenschap Castilla-La Mancha, heeft een oppervlakte van 19.813 km² en een bevolking van ongeveer 600.000 inwoners. Het grenst aan de volgende provincies: in het zuiden met de provincies Córdoba en Jaén; in het oosten met de provincie Albacete, in het noorden met de provincie Toledo, in het noordoosten met de provincie Cuenca en in het westen met de provincie Badajoz.

Het grondgebied wordt gescheiden van de Andalusische Gemeenschap door de Cordillera de Sierra Morena, gelegen in het zuiden van de provincie, in het noorden begrensd door de bergen van Toledo en in het zuidelijke deel ligt het Centrale Plateau. De orografie wordt gekenmerkt door uitgestrekte vlaktes en lage heuvels.

De provincie wordt doorkruist door de rivier de Guadiana en het daardoor gevormde stroomgebied. Zijn zijrivieren zijn: de Cigüela, de Záncara en de Jabalón De Guadiana wordt geboren in Ruidera, of ten oosten van de provincie. Het loopt ondergronds, totdat het door Villarrubia de los Ojos gaat.

Het klimaat van de provincie Ciudad Real Het is continentaal, met koude winters en zeer hete zomers.

Zie ook: Gids van Ciudad Real Capital

Routebeschrijving naar CiudadReal

De belangrijkste communicatiekanalen zijn: de trein, met de AVE-lijn; via de snelweg: de nationale snelwegen verbinden het comfortabel met de belangrijkste Spaanse steden en Portugal.

 • Trein: de AVE brengt u 56 minuten van Madrid, 60 minuten van Córdoba en 140 van Sevilla.
 • Wegen: N-III Madrid-provincie Ciudad Real-Valenciao Alicante. Het is 2 uur van Madrid, 1.20 uur. van Toledo, 4 uur van Valencia. De Ctra. N-401 Ciudad Real-Toledo. De A-41 van Ciudad Real naar Puertollano De A-43 van Mérida-CiudadReal-Valencia.
 • CiudadReal Central Luchthaven: gebeld Don Quichot, begon te werken op 23 oktober 2008. Toegang: A-43 Lisboa / Badajoz / CiudadReal / Valencia (afrit 178); AP-41 Madrid / Toledo / Ciudad Real / Córdoba en Autovía IV Centenario CiudadReal / Almagro / Valdepeñas Het is verbonden met de stad door bussen en eind 2009 zal de AVE worden verbonden met de luchthaven.
 • Bussen: het heeft 7 stadsbuslijnen en verschillende langeafstandsbusmaatschappijen, die een breed scala aan bestemmingen bestrijken.

Met dank aan de beroemde schrijver en dichter Don Miguel de Cervantes en aan zijn werk Don Quichot dela ManchaCiudad Real wordt de meest La Mancha-provincie van allemaal. Dankzij dit werk vertegenwoordigt Ciudad Real La Mancha, met zijn molens, zijn vlakten en zijn gerechten die in de roman worden genoemd en wereldwijd bekend zijn.

Toeristische routes door Castilla la Mancha

Onder de toeristische mogelijkheden die de provincie biedt, wordt het gemarkeerd De Quixote-route, dat hoewel het meeste door de stad loopt Real maakt zijn kleine uitstapjes naar de omliggende provincies, zoals: Cuenca, Toledo en Albacete.

Omdat het zo'n groot gebied is, kun je overal beginnen, maar de route gaat door de volgende steden: Nambrona (Almonacid Castle) in Toledo. Als je de noordelijke route volgt, passeer je La Guardia en Lillo, waar je de Longar-lagunes en de Altillo-lagunes kunt bezoeken. Als je de zuidelijke route kiest, passeer je Mascaraque (Castillo de Peñas), Mora, Tembleque (het belangrijkste plein), Villacañas (zijn graansilo's), Quero, de Lagunas del Alcázar de San Juan, Campo de Criptana, Monte del Cuervo , Toboso (Cervantino-museum), Belmonte (monumentaal complex), San Clemente (burgemeester), La Lagunade Pedro Muñoz, Villarobledo) oude stad), Villanueva de losInfantes (Santo Domingo-klooster).

De Wijnroute Het loopt door de regio La Mancha. U kunt hun wijnmakerijen en hun oorsprongsbenaming-wijnen bezoeken.

De Route van de ridders, loopt door het centrum van de provincie, regio Calatrava. De tour bezoekt verschillende steden vanaf Ciudad Real, Alarcos, Valverde, Poblete, Corral de Calatrava, Cañadade Calatrava, Villar del Pozo, Ballesteros de Calatrava, Granátula de Calatrava, Almagro en terug naar de hoofdstad.

Geschiedenis van Ciudad Real

Na het herstel van Alarcos uit moslimhanden, door Alfonso X de Wijze, tijdens de slag bij Navas de Tolosa en geconfronteerd met de onmogelijkheid om het opnieuw te bevolken, bracht de koning de bevolking van Alarcos over naar de oude bron van Don Gil of Pozuelo Seco, waar hij Ciudad Real oprichtte in 1255. Hij deed dat wel. bouw een ommuurde stad, om de macht van de militaire orders te beteugelen, met name de Orde van Calatrava, die te veel macht had ingenomen. De stad had 4 km muur, 130 torens, 6 poorten, die naar verschillende paden leidden. De enige die bewaard is gebleven is de Puerta de Toledo. In 1420 verleende koning Juan II het de rang van "Zeer nobel en loyaal Ciudad Real", en werd omgedoopt tot Ciudad Real. Vanaf dat moment werd Alarcos volledig herkozen en alleen bezocht de kluis, die erin was gebouwd.

Al in de middeleeuwen was de stad geconfigureerd zoals we die nu kennen, met zijn drie belangrijkste wijken: de Joodse wijk, de Morería en de christelijke wijk.Tegenwoordig is de stad verdeeld in wijken en deze zijn specifiek omgedoopt tot San Pedro, Santa María en Santiago. ,respectievelijk.

De economie in de middeleeuwen was gebaseerd op: landbouw, handel en ambachten, wol, stof, lederwaren en wijn.

Het Hof van de Inquisitie werd van 1483 tot 1485 in de koninklijke stad geïnstalleerd.

In 1691 kreeg het de rang van hoofdstad van de provincie. In 1750 werd de hoofdstad verplaatst naar Almagro en keerde in 1813 definitief terug naar Ciudad Real.

De stad kende in de 17e-18e eeuw een economische neergang door de verdrijving van de Joden. In de 19e eeuw begon het te stijgen dankzij de komst van de spoorweg, die de handel bevorderde.

De politieke betekenis ervan blijkt duidelijk uit haar deelname aan het herstel van de monarchie (proclamatie van Alfonso XII) en aan de deelname aan de opstand van de dictatuur van Primo de Rivera in 1923.

Wat de groei van de stad zeker dreef, was de oprichting van de campus van de universiteit van Castilla-La Mancha in 1985 en de passage van de AVE door de hoofdstad in 1992. Momenteel is de Luchthaven Don Quijote en de Themapark DonQuijote Kingdom, hebben de laatste zetje in de rug gegeven aan zijn economie met het creëren van diensten, banen, bevolkingsgroei en toegenomen bouw.

Winkelen in Ciudad Real

Het is een regio waar de ambachtelijke producten van het land van hoge kwaliteit zijn en de belangrijkste attractie vormen: wijn, messen, wapens, ambachtelijke producten (kazen, snoep), ambachten (borduurwerk, tafelkleden, handdoeken, lakens, ... ) gemaakt door deskundige handen. De bekendste zijn Almagro en Puertolápice.

Zijn wijnen gemaakt van luchtdruiven, cencibel en cabernet sauvignon, met zijn gebruikelijke rijping in eikenhouten vaten, verlenen zijn wijnen een speciaal boeket. Het heeft verschillende wijnmakerijen die op afspraak bezocht kunnen worden.

Manchega gastronomie

Het heeft herinneringen aan de Arabische cultuur en zijn gebruiken van dlabriegos en herders. Het is een keuken die rijk is aan wild (haas, konijn, rode patrijs, hert of wild zwijn), stoofschotels en stoofschotels, stoofschotels, gebraad, tuinproducten, Manchego-kazen. Herkomst Manchegos (mals, half gezouten), wijnen, ...

De typische gerechten van de Manchega-keuken van Ciudad Real zijn: tiznao (Manchego pisto, asadillo (geroosterde paprika), (geroosterde paprika, ui en kabeljauwstoofpot), herdersmigas, Manchego elgazpacho, Galianos, lamsstoofpot, gestoofde wildgerechten (hertenvlees of wild zwijn, patrijs) Als nagerechten: Manchegokaas met honingdruiven, Manchega-bloemen, biscuitgebak, pestiños, donuts, wafels of torrijas.

Sporten in Ciudad Real

De stad heeft 2 sportcentra: die van Juan Carlos I en die van SantaMaría. De Larache Sports City, het PríncipeFelipe-paviljoen, golfbanen, El QuijoteArena (basketbalwedstrijden), overdekte zwembaden, de Greenway, sportscholen.

De Greenway: Het is gelegen nabij de Quijote Arena, vlakbij de Puertollano weg, die bestaat uit verharde wegen voor fietsers en onverharde wegen voor hardlopen en wandelen.

De golfbanen (CalleCampo de Criptana nº 1, Tel.:627 45 81 23): het is een green met tapijt met 8 holes, 10 tees die naar de grote weide leiden en 5 start-tees voor beginners.

Gemeentelijke sportscholen: De gemeenteraad heeft verschillende scholen die openstaan ​​om 2 uur sportles te geven aan 2.000-3.000 jongens / meisjes, met de hulp van andere entiteiten. Ze kunnen kiezen uit veel sporten zoals: schaken, atletiek, basketbal, handbal, lichamelijke opvoeding, schermen, voetbal , Ritmische Gymnastiek, Zwemmen, Oriëntatieloop, Schaatsen, Tennis, Tafeltennis, Boogschieten, Volleybal.

Zomercampagne: de gemeentelijke sportraad (tel.: 926 22 13 50/90) organiseert elke zomer een veelvoud aan sport- en vrijetijdsactiviteiten voor de burger: paddle-tennistoernooien, aqua-aerobics, tennistoernooien, zwembadkwekerijen, zomeromleidingen, viscursussen, ...

Meer informatie over Ciudad Real
 • Interessante telefoonnummers van Ciudad Real
 • Hotels in Ciudad Real
 • Festiviteiten van de provincie Ciudad Real
 • Natuurparken van Ciudad Real
 • Ciudad Real golfbanen
 • Alcudia regio
 • Calatrava regio
 • Regio La Mancha
 • Regio Campo de Montiel
 • Sierra Morena regio
 • Montes regio


Video: Tue, Aug 11 - Holy Rosary at the National Shrine with our Seminarians (Mei 2021).