ARRESTEN

Mijn bank verkoopt mijn schuld, wat kan ik doen?

Mijn bank verkoopt mijn schuld, wat kan ik doen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In de afgelopen jaren is de consistente praktijk van het verkopen aan derden, in het algemeen incassobedrijven, kredietportefeuilles die ze tot dusverre tegen bedrijven en individuen hadden, wijdverspreid geraakt onder financiële instellingen. Dit heeft als belangrijk gevolg geleid tot verwarring en onzekerheid bij de debiteuren vóór de eigendomsoverdracht van de crediteur.

De werkwijze is als volgt: een financiële instelling verkoopt een reeks kredieten aan een investeringsfonds voor een prijs die veel lager is dan wat zou overeenstemmen (er zijn gevallen van tot 90% reductie), zodat de nieuwe eigenaar het investeringsfonds. De vraag die rijst is: wat kan de schuldenaar doen?

De waarheid is dat de schuldenaar in deze situatie zelfs kan profiteren.
Artikel 1535 van het Burgerlijk Wetboek stelt vast dan "Door een betwist krediet te verkopen, heeft de schuldenaar het recht om het te laten vervallen en de rechtverkrijgende de betaalde prijs, de gemaakte kosten en de rente over de prijs terug te betalen vanaf de dag dat het werd betaald.Een krediet zal als litigieus worden beschouwd zodra de claim die erop betrekking heeft, is beantwoord.De schuldenaar kan van zijn recht gebruik maken binnen negen dagen, gerekend vanaf de cessionaris die de betaling opeist ".
In overeenstemming met dit voorschrift heeft de schuldenaar van een litigieus krediet dat aan een derde is verkocht, het recht om het te verwerven, tegen betaling van de voor hem betaalde prijs, zolang het, zoals we zeggen, betwistbaar is, dat wil zeggen dat het ondergedompeld is. in een gerechtelijke procedure.
Niet alle betwiste claims zijn echter in staat om dit voorrecht op hen toe te passen, aangezien volgens de jurisprudentie moet worden voldaan aan een reeks vereisten:

 • Het is niet voldoende dat de verweerder de vordering heeft beantwoord door zich te verzetten tegen procedurele uitzonderingen, maar materiële uitzonderingen moet hebben opgeworpen, dat wil zeggen het bestaan ​​of de legitimiteit van de schuld ontkennen.
 • Of dat het proces van beantwoording van de claim niet is uitgesloten omdat de verdachte niet op tijd is verschenen of geantwoord.
 • De norm is evenmin van toepassing als op het moment van de cessie het proces over het bestaan ​​of de afdwingbaarheid van het krediet is beëindigd door een definitieve uitspraak, door intrekking, het verstrijken van de
  instantie of transactie.
 • Evenzo zou de regel niet van toepassing zijn als er op het moment van de overdracht juridische stappen waren om het krediet af te dwingen, of als de reactieperiode was verstreken en het krediet zich in een gedwongen uitvoeringsfase bevond (bijvoorbeeld met de datum van veiling set). Deze laatste aanname (proces in meer gevorderde uitvoeringsfasen zonder dat de schuldenaar op de vordering heeft geantwoord) komt het meest voor bij kredieten
  toegewezen.

EEN voorbeeld waarin het herroepingsrecht mogelijk zou zijn, zijn de volgende:

Een financiële instelling verkoopt een leningenportefeuille aan een investeringsfonds waarin de hypotheeklening van de heer X is gevestigd, dat op dat moment ondergedompeld is in een juridische procedure voor het niet betalen van hypotheekbetalingen. Aan meneer. X laat weten dat uw lening is verkocht voor 10.000 euro (10% van de prijs die u nog moet betalen). In deze situatie heeft de schuldenaar 9 dagen de tijd om het geld te innen en daarmee zijn krediet op te heffen.

Zoals te zien is, is het herroepingsrecht op de betwiste kredieten vanwege de vele obstakels en moeilijkheden een uitzondering, waardoor het erg moeilijk is om het in de praktijk toe te passen.
Maar zelfs om ze te verzamelen, de termijn om uit te oefenen is 9 kalenderdagen sinds de overdracht van het krediet werd gecommuniceerd, dus het lijkt onwaarschijnlijk dat de schuldenaar in die termijn het nodige geld kan verzamelen om het krediet te verwerven.
Maar in het geval dat als u van dit recht gebruik kunt maken, dit zou betekenen dat uw krediet wordt opgezegd voor een prijs die aanzienlijk lager is dan de prijs die vóór de opdracht verschuldigd was.Video: ING vs DEGIRO - Beleggen bij een bank of een broker? (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Gauthier

  Your phrase is shiny

 2. Maddock

  Het spijt me, maar naar mijn mening begaat u een fout. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PB.

 3. Daijora

  Het is conform, het zeer nuttige stuk

 4. Faekus

  Tussen ons spreken moet u proberen te kijken in google.com

 5. Colum

  Excuseer, dat ik u onderbreek, er is een aanbod om op een andere manier verder te gaan.Schrijf een bericht