Informatie

Betekenis van de naam Nelson

Betekenis van de naam Nelson

Nelson, mannelijke naam van Ierse afkomst, waarvan de betekenis is "Hij die de zoon van Neil is".

Geschiedenis en de heilige

Nelsons naam behoort toe aan een historische figuur "The English Admiral Horatio Nelson", Hij werd geboren in Burnham Torpe, het Engelse graafschap Norflolk in het jaar 1758. Hij nam deel aan en won de slag om de Nijl en Trafalgar tijdens de Napoleontische oorlogen, maar hij raakte gewond en stierf kort daarna. Napoleon I Bonaparte maakte een nationale held door zijn overwinning en zag af van de invasie van Groot-Brittannië en demonstreerde de Britse marine-suprematie die nog 100 honderd jaar zou duren. Uit bewondering voor zijn moed begint de naam Nelson te worden gebruikt en krijgt hij een eigen karakter.

Nelson-variant

Nelson in andere talen:

  • Catalaans: Nelson.

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Nelson

  • Nelson Mandela, werd geboren in Umtata, de Oost-Kaap, Zuid-Afrika in het jaar 1918, Nobelprijs voor de Vrede. De eerste zwarte president van Zuid-Afrika, democratisch gekozen door middel van algemene verkiezingen, en een van de beroemdste politieke gevangenen.
  • Nelson Piquet, werd geboren in Rio de Janeiro in 1952, beroemde Formule 1-coureur, wereldkampioen in 1981, 1983 en 1987.
  • Nelson Aldrich Rockefeller, werd in 1908 geboren in Bar Harbor, Maine, VS, zoon van Hohan Davison Rockefeller, Jr., werd president van de Verenigde Staten van 1974 - 1977 door Gerald Ford te vervangen.


Video: IMAGINING MONUMENTS: #1 (Mei 2021).