Informatie

Betekenis van de naam Aaron of Aharon

Betekenis van de naam Aaron of Aharon

Geschiedenis en de heilige van Aaron:

Aaron AharonVolgens de Heilige Schrift was hij de oudere broer van Mozes en een afstammeling van de stam Levi. Aäron wordt aangesteld als predikant en woordvoerder van Mozes, en hij was degene die Jehovah's boodschap aan de Israëlieten en de farao overbracht.

Aäron leidde samen met Mozes het Israëlitische volk uit Egypte, Korach, Dathan en Abiron stamhoofden dagen hem uit in het voorrecht van het priesterschap; allen plaatsten hun staven in de volkstaal en volgens het verraad was de enige die bloeide die van Aäron, waardoor zijn familie voor altijd gebonden was aan het priesterschap.

Toen Mozes naar de Sinaï ging om de tabellen van de wet te ontvangen, vroeg het volk bij zijn afwezigheid om een ​​god om te aanbidden, waarna Aäron het gouden kalf liet smelten, waarvoor ze de toorn van Jehova ondergingen, hoewel ze werden vergeven door tussenkomst van Mozes.

Aäron sterft 123 jaar op de berg Horcon en zijn zoon Eleazar treedt in functie. Aäron is de eerste joodse hogepriester en hij was de stichter van het Hebreeuwse priesterschap.

Allen met de naam Aaron vieren hun verjaardag op 1 juli.

Aaron in andere talen,

  • Catalaans: Aaron, Aaron;
  • Frans en Engels: Aaron;
  • Italiaans: Aronne.

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Aaron of Aharon:

Aaron Ciechanover, werd geboren in Haifa, Israël in 1947; Nobelprijs voor scheikunde in 2004 voor zijn onderzoek en ontdekking naar eiwitafbraak gemedieerd door ubiquitine.

Aaron Copland, werd geboren in New York in het jaar 1900. Een uitstekende componist wordt beschouwd als een van de meest opmerkelijke musici van de 20e eeuw. Enkele van zijn werken: "LincolnPortret", 1942 of "Rodeo", uit 1942 en maakte ook muziek voor films.

Aaron Klug, werd geboren in Zelvas, Litouwen in 1926, Nobelprijs voor scheikunde in 1982 voor de ontwikkeling van de elektronenmicroscoop om driedimensionale beelden van virussen, eiwitten en enzymen te produceren.


Video: 10 from HaRav Aharon Lichtenstein ztl - quote #1 Learning Torah (Juni- 2021).