Informatie

Betekenis van de naam Naomi

Betekenis van de naam Naomi

Naomi vrouwelijke naam van Hebreeuwse oorsprong "Naomi", de betekenis is"Zij die, net als Jahweh, alle genaden heeft"of"Degene die deugden en zoetheid heeft".

Geschiedenis en de heilige

Naomi, matroneKarakter uit een oud Hebreeuws verhaal verzameld in de Boek van Ruth. Het verhaal van een gezin dat in Bethlehem in Juda woont en naar het land van Moab reist om de hongersnood te ontvluchten. De mannen van de familie trouwen met Moabitische vrouwen, de vader van de familie en zijn zonen stierven, en de moeder van de familie Naomi besloot terug te keren naar haar land Bethlehem. Hij raadt zijn schoondochters aan om in Moab te blijven, maar een van hen, Ruth, besluit hem te vergezellen. Boaz, een familielid van Naomi, wordt verliefd op Ruth en maakt haar tot zijn vrouw en wordt de toekomstige overgrootmoeder van koning David.

Zijn naamdag wordt gevierd op 4 juni

Variant van Naomi

Naomi in andere talen:

  • Catalaans: Naomi.
  • Frans: Noémie.
  • Engels: Noami.
  • Italiaans: Naomi.

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Naomi

  • Naomi Simonetto de Portela, werd geboren in Buenos Aires in 1926, een uitstekende atleet die de zilveren medaille won op de Olympische Spelen in Londen.
  • Naomi CampbellGeboren in 1970 in Londen, een uitstekend internationaal model, was ze de eerste gekleurde vrouw die op de cover van het tijdschrift Vogue verscheen.


Video: dieKruis - Erediens 23 September 2018 (Mei 2021).