Gezonde gewoonten

Elektronische sigaretten: zijn ze schadelijk voor uw gezondheid?

Elektronische sigaretten: zijn ze schadelijk voor uw gezondheid?

Elektronische sigaretten worden geadverteerd als een veilig alternatief voor traditionele sigaretten.

Sigaretten geven nicotine af door tabak te verbranden, terwijl e-sigaretten nicotine als damp aan de gebruiker afgeven. Omdat ze nicotine afgeven zonder tabak te verbranden, lijken elektronische sigaretten een veiliger en minder giftig alternatief voor conventionele sigaretten.

Er zijn nog veel onduidelijkheden over de gezondheidsrisico's van het gebruik van deze apparaten.

Hoe werken elektronische sigaretten?

Elektronische sigaretten zijn apparaten die op batterijen en zijn ontworpen om gebruikers de gearomatiseerde nicotine en andere chemicaliën in de vorm van stoom- in plaats van rook.

Elektronische sigaret of conventionele sigaret?

De inademing van teer en andere chemicaliën die worden geproduceerd door de verbranding van tabak zijn verantwoordelijk voor de gezondheidsproblemen wat veroorzaakt de tabak. De nicotine in tabak is de oorzaak van de aangename eigenschappen en verslavende effecten tabak.

De elektronische sigaretten zijn ontworpen voor simuleer het roken tabak, maar met minder giftige chemicaliën die worden geproduceerd door het verbranden van tabaksbladeren.

Zijn elektronische sigaretten volkomen onschadelijk?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden omdat er niet veel studies over zijn.

Nu heeft een nieuw rapport gepubliceerd in het VK dat geconcludeerd elektronische sigaretten Zij zijn veel minder schadelijk dan conventionele sigaretten.

De resultaten laten zien dat, hoewel elektronische sigaretten (ook bekend als e-sigaretten) niet geheel risicovrij zijn, in vergelijking met roken, de schadelijke effecten ervan vrij gering zijn.In het bijzonder heeft het nieuwe rapport vastgesteld dat het gebruik van elektronische sigaretten ongeveer één is95% minder schadelijkdan het roken van tabak.Uit de studie bleek ook dat er "geen bewijs" is om aan te tonen dat e-sigaretten de kans vergroten dat jongeren beginnen met roken en dat ze mogelijk zelfs bijdragen aandaling van het aantal rokers.Dus naast het feit dat ze veel minder schadelijk zijn, bieden ze, als ze worden gebruikt in combinatie met ondersteunende diensten bij het stoppen met roken, een goede kans omstop met roken helemaal.

Welke risico's kunnen elektronische sigaretten hebben?

Elektronische sigaretten:

  • Ze bevatten nicotine en andere mogelijk schadelijke chemicaliën. Nicotine is een zeer verslavende drug, die blijkbaar de hersenen kan conditioneren om verslaafd te raken aan andere stoffen.
  • Hij stoom- van e-sigaretten zou kunnen bevatten kankerverwekkende stoffengiftige chemicaliën (als formaldehyde en aceetaldehyde) en metalen nanodeeltjes potentieel giftig door het verdampingsmechanisme. De gevolgen voor de gezondheid van herhaalde blootstelling aan deze chemicaliën zijn nog niet duidelijk.
  • De oplaadbare cartridges van e-sigaretten kan leiden tot overmatige blootstelling van gebruikers aan potentieel toxische niveaus van nicotine.

Blijf lezen:

  • Tabaksrook tast het geheugen aan
  • Roken versnelt de cognitieve achteruitgang bij mannen
  • Roken en koliek bij kinderen


Video: Roken, gezondheid en de strijd tegen de tabaksindustrie (Mei 2021).