Informatie

Betekenis van de naam van Eusebio

Betekenis van de naam van Eusebio

Eusebius is een naam van Griekse oorsprong, de betekenis is "Hij die goede gevoelens heeft 'of' Hij die een vroom karakter heeft".

Geschiedenis en de heilige

Sint Eusebius, paus.Sint Eusebius regeerde in 309, met een pontificaat dat erg kort was. Hij verdedigde de terugkeer van christenen die door vervolging het geloof (de lapsi) hadden opgegeven en wilden terugkeren naar het christelijk geloof. Hij leed het martelaarschap op Sicilië.
De heilige wordt gevierd op 5 maart. Hoewel volgens sommige kalenders zijn naamdag wordt gevierd op 14 augustus.

Sint Eusebius van Vercelli, bisschop. Eusebius was de eerste bisschop die de kerk van Vercelli had. Zijn grote werk als bisschop was de introductie in het Westen van het gewone leven van de diocesane geestelijkheid, hij moest lange ballingen doorstaan ​​van de kant van de Arianen. Ik help de heilige Hilary van Poitiers om het ware geloof in zijn kerk en in de buren te herstellen. Hij stond bekend om zijn bijbelstudies.
Zijn heilige wordt op 2 augustus gevierd.

Variant van Eusebio

Eusebio vrouwelijke varianten: Eusebia

Eusebius in andere talen:

  • Catalaans: Eusebi.
  • Frans, Eusèbe.
  • Engels: Eusebius

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Eusebio:

  • Eusebius van Caesarea, was bisschop van Caesarea en staat bekend als de vader van de geschiedenis van de kerk, omdat in zijn geschriften de eerste verslagen zijn over de geschiedenis van het vroege christendom
  • Eusébio da Silva Ferreira, een van de beste voetballers in de geschiedenis van het Portugese voetbal, zowel voor het Portugese team als voor Benfica.
  • Eusebio Sacristan, voetballer voor Real Valladolid en Barça. Hij was 15 keer speler bij het Spaanse team. Hij behoort tot het technische team van FC Barcelona, ​​medewerker van Frank Rijkaard.
  • Eusebio Poncela, Spaanse acteurs (1947-)


Video: Is the name of God pronounced Yehovah? (Mei 2021).