Informatie

Ca Sento Restaurant (Valencia)

Ca Sento Restaurant (Valencia)

Gelegen nabij de haven van Valencia, leidt het Ca Sento Restaurant momenteel, op basis van zijn eigen recente historische verdiensten, de keuken van de stad Valencia. De locatiepuzzels en de inrichting zijn echter niet aantrekkelijk voor veel gasten die in dit restaurant een andere sfeervolle stijl hopen te vinden.

Al met al is het de onbetwiste maatstaf binnen en buiten Valencia voor de mediterrane keuken die niveaus van perfectionisme en uitmuntendheid verwerft. Zijn avant-gardistische projectie in overeenstemming met de tijd van de huidige Spaanse keuken, maakt het tot het gastronomische sanhedrin van de Spaanse culinaire elite van onze dagen. Het restaurant heeft een Michelinster en wordt geprezen door alle gidsen en gespecialiseerde critici.

Keuken van mediterrane producten met een aanbod dat, afgezien van de goede grondstoffen (gigantische rode garnalen, rivierkreeftjes, mosselen, sepionet. Enz.), Afgewogen is op de creatieve beheersing van Raúl Aleixandre en wat er overblijft van een meer traditioneel aanbod, de historische zeevruchtenstoofpotten van onder andere de moeder, van de familieclan (fideuà, rijst met garnalen etc).

Dit huwelijk tussen traditie en creativiteit heeft zijn sleutel in Raúl Aleixandre, de zoon van Mari en Sento (ouders zijn de architecten van de meest authentieke en traditionele wortels), wiens opleiding werd gevoed door de voortreffelijkheid van culinaire tempels zoals El Bulli en El Celler de Can Roca. In 2004 ontving hij de National Gastronomy Award. Sinds eind 2005 runt Raúl Aleixandre het restaurant, na een decennium waarin ouders en zoon taken deelden. Raúl Aleixandre luidde, met alle eer, een nieuw tijdperk in voor Ca Sento.

Zeer grote wijnmakerij met meer dan 500 referenties.

Google Maps-adres en telefoonnummer: Méndez Núñez, 17. (46024 Valencia). Tel: 963 30 1775.
Chef-kok: Raúl Aleixandre en familie: María Pilar Martín, Vicente Aleixandre en Marcos Aleixandre.
Menu / Aanbevolen gerechten: Flan van foie met appelgelei. Cassave en krab tarbot. Kreeft met gekonfijte tomaat. Romige noedels met schelpdieren. Kaneelstoofpot met kreeft en aardappelen. Manchego zeebaars gazpacho. Gegrilde rijst met strandgarnalen. Gekonfijte speenvarken in zijn knapperige schil en sinaasappelsaus en kruidnagel. Getextureerde ananas met kokossorbet. Twee degustatiemenu's (één gewijd aan zeevruchten).

Andere interessante gegevens: Gesloten op zondag, maandagavond, Pasen en augustus.

Restaurantbeoordeling in de gastronomiegidsen
Michelin-gids Gastronomische gids Campsa Gids
1 ster7.253 zo


Video: WHAT I ATE IN RESTURANT. VALENCIA SPAIN. PAELLA??? POP BELLE (December 2021).