Natuurlijk medicijn

6 natuurlijke remedies voor allergieën

6 natuurlijke remedies voor allergieën

Niezen, jeuk, jeukende ogen en neusirritatie zijn enkele van de vervelende symptomen van allergieën. Maar met behulp van enkele natuurlijke remedies en trucs kunnen ze effectief worden bestreden.

1. Gebruik een zoutoplossing

De neus besproeien met een zoutoplossing (zout water) kan helpen verlichten ademhalingsallergieën het elimineren van de allergene stof die zich in de neus bevindt (mogelijk pollen of stof) die irritatie of ontsteking kan veroorzaken.
Je kunt een fles zoutoplossing kopen bij de dichtstbijzijnde apotheek, of je kunt er zelf een maken door een theelepel zout te mengen in een liter warm gedestilleerd water met een snufje zuiveringszout. Als u astma heeft, kunt u het beste uw arts raadplegen voordat u deze remedie probeert.

2. Douchen of wassen als je thuiskomt

Na urenlang blootgesteld te zijn aan de buitenlucht en vooral in tijden van pollen, is het wassen van je huid en haar om pollen uit het lichaam te verwijderen erg nuttig, niet alleen om onmiddellijke symptomen te elimineren, maar ook om te voorkomen dat het stuifmeel dat we dragen ons huis binnendringt.
De simpele handeling van het openen van de sinussen kan ook helpen, al is het maar voor een korte tijd dankzij de stoom van het hete water in de douche. Als je last hebt van jeukende of geïrriteerde ogen en geen allergiemedicatie hebt, is dat goed de ogen spoelen met schoon, koud water. Hoewel het niet zo effectief is als een antihistaminicum, zal het hen helpen kalmeren.

3. Drink muntthee

Sinds onheuglijke tijden gebruiken mensen met allergieën hete thee om verstopte neus en irritatie te verlichten. Pepermuntthee is de meest effectieve thee om deze symptomen te verlichten.
Afgezien van zijn heerlijke aroma, fungeert de etherische olie die deze plant heeft als een decongestivum naast het hebben van componenten antibacterieel en ontstekingsremmend.Hoewel de thee wordt ingenomen tijdens het zetten van de thee, kan de stoom ook worden ingeademd voor extra voordeel. Deze remedie moet worden gebruikt voorzichtigheid bij kinderenOmdat de menthol in pepermunt een gevoel van verstikking kan veroorzaken.

4. Adem stoom in

Adem stoom in verkoelt en verzacht sinusirritatie, en helpt bij het verwijderen van slijm. Het is niet nodig om een ​​verdamper te hebben, we kunnen de remedie bereiden door meerdere kopjes water te koken en ze in een grote container (of een afgedekte gootsteen) te gieten.
Als we het klaar hebben, hoeven we alleen maar voorzichtig over de beker, container of gootsteen te leunen en een handdoek op het hoofd te leggen. Dan hoeven we de stoom maar 5 tot 10 minuten zachtjes in te ademen.

5. Was uw huisdier thuis

Een weinig bekende truc voor honden- of kattenbezitters is het huisdier regelmatig wassen. Zowel honden als katten produceren allergene stoffen in zweet en speeksel die bij het opzuigen op hun huid worden afgezet. Gelukkig lossen deze allergene stoffen op in water en kan een warm bad het probleem wegspoelen.
Als u bang bent om uw kat een trauma te bezorgen met het water, hoeft u zich geen zorgen te maken, sommige katten spinnen zelfs als ze worden gewassen. Als je je kat regelmatig gaat wassen (dit is een of twee keer per maand), is de kans groot dat hij het na verloop van tijd leuk zal vinden. Wanneer we onze kat wassen, moet hij met warm water en zonder zeep zijn om zijn essentiële oliën niet te verwijderen.
Het is ook een goed idee om uw handen te wassen nadat u onze huisdieren heeft aangeraakt om het risico te verkleinen.

6. Neem Wasabi

Als u een van degenen bent die lijdt migraine en je houdt van Japans eten, je zult deze remedie lekker vinden. Wasabi (die groene substantie die in veel Japanse gerechten als kruiderij wordt gebruikt) behoort tot de familie van mierikswortel of mierikswortel. Iedereen die het heeft geprobeerd, weet dat wasabi stimuleert de sinussen en traankanalen en brengt ze in actie. Dit komt door "allylisothiocyanaat", een bestanddeel van wasabi dat de slijmvliesstroom bevordert.
De beste manier om wasabi te eten, is door een beetje op je boterham te smeren of te combineren met de sushi die je het lekkerst vindt.

Ik hoop dat het je helpt! Een begroeting.

Gerelateerde onderwerpen:

  • Verkoudheid of allergie Hoe ze te onderscheiden?
  • Vermijd thuis allergieën
  • Acupunctuur en allergie
  • Voedsel om allergieën bij kinderen te voorkomen

Video: Hoofdpijn (Oktober 2020).