Slaapproblemen

Slecht slapen verhoogt het risico op een beroerte

Slecht slapen verhoogt het risico op een beroerte

Beroertes zijn een belangrijke oorzaak van morbiditeit en mortaliteit in de huidige bevolking.

Slaap Het is essentieel voor de gezondheid van een persoon.

Het helpt het lichaam om voldoende bloeddruk te handhaven, hormonen onder controle te houden, stress te verminderen en infecties te bestrijden.

Hij slaap tijd en duur kan het lichaam aantasten en sommige endocriene, metabolische, neurologische ziekten en functies veroorzaken die essentieel zijn voor de behoud van een goede gezondheid.

Het belang van slapen.

Om het belang van slaap als risicofactor voor een beroerte te bepalen, werden bijna 6.000 mensen geïnterviewd en gevraagd of ze symptomen hadden gehad die verband hielden met een beroerte, zoals dzwakte of gevoelloosheid van het halve lichaam met of zonder pijn, Gezichtsverlies geheel of gedeeltelijk in een of beide ogen, of onvermogen om te begrijpen of te druk jezelf uit met woorden of schriftelijk.

In totaal hadden 244 mensen ten minste één van de symptomen van een beroerte opgemerkt tijdens de studieperiode van 2-3 jaar.

De resultaten lieten zien dat mensen die slapen minder dan 6 uur per dag zij hebben een 4,5 keer hoger risico van het hebben van enkele van de symptomen die verband houden met een toekomst ictus, dan personen met vergelijkbare kenmerken die tussen de 8 en 9 uur per nacht slapen.

Niet minder dan 6 uur.

Bij een volgende analyse bleek dat elke nacht een paar uur slapen was een risicofactor voor deze symptomen van een beroerte.

Zelfs zonder de aanwezigheid van risicofactoren voor een beroerte, zoals obesitas en ademhalingsstoornissen, volwassenen van middelbare leeftijd met slapeloosheidsproblemen (ze sliepen maar een paar uur per nacht) lopen een groter risico op een beroerte.

Een korte slaapduur is een voorloper van enkele traditionele risicofactoren voor een beroerte. Dat wil zeggen, als de persoon al een van de traditionele factoren van een beroerte heeft, verhoogt het slapen voor een paar uur het risico meer dan wanneer hij elke nacht een groter aantal uren rust.

Ruiter M, Howard VJ, Letter AJ en Kleidorfer D. 26e jaarlijkse bijeenkomst van de Associated Professional Sleep Societies, Boston, VS, juni 2012. Meer informatie.


Video: Wat is een beroerte? (Mei 2021).