Uitjes

Wat te zien en te bezoeken in Venetië in 2 dagen

Wat te zien en te bezoeken in Venetië in 2 dagen

Venetië is een van de meest romantische steden ter wereld.

Zijn kerken en paleizen, zijn pleinen en winkels interessante zijn omlijst in de 117 landarmen verbonden door meer dan 400 bruggen over zijn 150 kanalen, zijnde het Grand Canal de hoofdstraat.

Om Venetië te bezoeken, is het aan te raden precies dat,zwerf door de grachten en ontsnap aan de enorme toestroom van toeristische gebieden meest bezocht.

Als u van plan bent om in de zomer te gaan ... Wees voorzichtig! vooral in augustus overspoelt het publiek zijn straten enhet is nogal ongemakkelijk om rond te dwalen, vooral voor de meest populaire sites.

Wat kan ik in Venetië nog meer doen dan door de grachten zwerven?

Dit zijn de typische dingen die je niet mag missen als je Venetië bezoekt volgende keer, en maak je geen zorgen, wat Je zult niet alleen zijn, zullen er een miljoen toeristen zijn rond elk van de attracties die ik je vertel:

San Marcoplein - Piazza San Marco: Het is het meest karakteristieke plein van Venetië, omgeven door trendy cafés en luxe winkels. Het is een plezier om in een van die cafés te zitten en te genieten van het landschap en de mensen.

NIEUWSGIERIGHEID: Als "u geluk heeft" en het tij is hoog, zult u zien dat het plein volledig onder water staatnaar. Je zult een paar typische regenlaarzen moeten kopen die ze daar verkopen en door de geïmproviseerde loopbruggen lopen die ze overal in de stad hebben aangelegd (ze zijn al voorbereid)

Basiliek van San Marco: Het is een prachtige kerkmix van oosterse en westerse architectuur, ingewijd in 832 na Christus.

Dogenpaleis - Palazzo Ducale: ook op het San Marcos-plein, Het is het meest indrukwekkende gebouw in Venetië, politiek en gerechtelijk centrum van de regering van Venetië tot de val van de Republiek Venetië in 1797.

Grand Canal - Canal Grande:Het is de belangrijkste verkeersader van Venetië. Dit vol met allerlei soorten boten en omgeven door prachtige oude gebouwen.

NIEUWSGIERIGHEID: Mensen hangen hun afval met touwen aan de muren. Omdat de getijden elk moment kunnen stijgen en het een ruckus zou zijn ...

Rialtobrug (Ponte di Rialto), Het is de belangrijkste brug die het Canal Grande in het hart van Venetië oversteekt, met meer dan 400 jaar oud. Vlakbij is de Rialto-markt, een voedselmarkt met veel kleine winkeltjes.

Galleria del’Accademia: Het is een van de beste kunstmusea in Italië met 24 kamers in drie historische gebouwen. Hoe minder goed de drukte die het bezoekt.

Handige tips voor een bezoek aan Venetië

Het teveel aan toeristen leidt tot prijsmisbruik, zoals ...

  • Van motorboottaxi die voor korte ritten u € 60, - in rekening brengt
  • Gondelvaart van een uur voor € 200, -
  • Extra's in restaurantrekeningen voor service en gerechten tegen exorbitante prijzen die niet op het menu staan,
  • Op een terras bij de Plaza de San Marcos rekenen ze voor een Coca-Cola € 8,5; of een klein mineraalwater voor € 2

De beste tijd om Venetië te bezoeken is ...

Vermijd de zomer als je wilt ontsnappen aan de overweldigende massa (Herfst en lente, bijvoorbeeld, ze zijn ideaal om de stad te bezoeken). Behalve het weer, waarmee je prachtige gondeltochten kunt maken, de lagere toestroom van toeristen, laat je echt genieten van de stad

Als je lokale animatie wilt: reis naar Venetië 4e dagen voor de vastentijd, samenvallend met het beroemde carnaval.

De beste manier om naar Venetië te komen is ...

Met de trein, bij het Santa Lucia station in het uiterste noordwesten van de stad. Als je van ver komt, heb je natuurlijk geen andere keus dan met het vliegtuig te gaan.

Als u iets typischs wilt kopen:

Vergeet het Venetiaanse glas niet, vooral die op het eiland Murano. Je mag ook de merkwaardige ambachtelijke Venetiaanse maskerwinkels niet missen. U kunt echte juwelen vinden.

Last but not least, wat kan ik eten?

Onthoud dat de gastronomie van het gebied maakt zeevruchten, polenta (leveruitjes), rijst (zwarte risotto), inktvis, vissoep ...

De cicchetti, kleine snacks, gevonden in de bars van Venetië en ze worden vaak vóór de maaltijd gegeten (vergelijkbaar met tapas).

Lees meer over Venetië:

  • Venetië: pracht, leven, plezier en rust
  • De 10 beste steden in Italië om te verdwalen
  • Bezoek Venetië in de zomer
  • Tips voor een bezoek aan Italië


Video: Venetië, (Mei 2021).