Informatie

8 tips om langer te leven

8 tips om langer te leven

Iedereen wil het geheim van een lang en gezond leven weten.

Er wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de "formule voor een lang leven".

Hier laten we je 8 wetenschappelijk bewezen tips achter die je zullen helpen om dat te vinden eeuwige jeugd. Of ze zullen je tenminste een beter gevoel geven.

Als je 100 jaar zoals Kirk Douglas wilt worden, moet je een beetje voor jezelf zorgen

1. Persoonlijkheid bepaalt hoe lang je leeft.

De resultaten van een Stanford University-project laten zien dat je een persoon bent gewetensvol Het presteert beter dan andere persoonlijkheidstypen als het gaat om langer leven.

We denken allemaal dat ontspannen mensen langer leven, maar het lijkt erop dat een volhardend, obsessief, goed georganiseerd en voorzichtig persoon eigenschappen zijn die bijdragen aan een lang leven. Waarschijnlijk beïnvloedt het hebben van gewetensvol gedrag andere gedragingen, dat wil zeggen gezondere beslissingen nemen zoals niet roken, gezond eten, geen gevaarlijk gedrag vertonen, ...

2. Belang van genetica.

Dat je ouders een lang leven hebben gehad, wil niet per se zeggen dat dit weer zal gebeuren. Het lijkt er echter op dat er zijn biologische factoren die een belangrijke rol kunnen spelen bij langer leven.

Een onderzoek, onlangs gepubliceerd in het tijdschrift British Medical Journal, laat zien hoe de uitputting van stamcellen een van de oorzaken kan zijn van het overlijden van gezonde mensen. Dat wil zeggen, de cellen zijn uitgeput en sterven uiteindelijk af.

Ander onderzoek suggereert ook dat sommige mensen vatbaar zijn voor minder ziekten of verschillende niveaus van chemicaliën in de hersenen hebben, zoals serotonine of dopamine, waardoor ze langer kunnen leven.

3. Besteed meer tijd aan studeren.

Hoe langer je studeert, hoe meer jaren je zult zijn. Een verslag van Amerikaans nationaal centrum voor gezondheidsstatistieken ontdekte dat mensen met een bachelordiploma of hoger leef wat 9 jaar dan mensen die de middelbare school niet hebben gehaald.

Hoger opgeleide mensen hebben meer kans op een betere baan, een beter plan voor hun toekomst en een gezonde levensstijl.

4. Sommige werkstress is niet slecht.

Wanneer mensen met een stressvolle baan betekenis vinden in hun baan en zich ervoor inzetten, zal de stress hen geen pijn doen. Ze zijn zelfs over het algemeen gelukkiger, gezonder en meer sociaal verbonden dan andere mensen met minder stressvolle banen.

5. De kracht van de geest.

Door ons bewust te worden van het leven, leven we langer. Een studie wees uit dat mensen die dat wel deden Meditatie-retraites van 3 maanden ze hadden ongeveer 30% meer telomerase-enzymactiviteit dan degenen die deze opnames niet bijwoonden. De activiteit van de telomerase-enzym is gerelateerd aan de veroudering.

  • 10 redenen waarom meditatie goed is

6. Positief zijn is niet altijd gezond.

Er wordt aangenomen dat positieve mensen ze hebben de neiging om een ​​lager spanningsniveau te hebben en zijn daarom gezonder.

Maar het lijkt erop dat mensen die erg optimistisch zijn, zeker als het gaat om ziekte en herstel, geen rekening houden met de mogelijkheid van mogelijke tegenslagen die dan moeilijker op te vangen zijn.

7. Het belang van socialisatie.

Heb een veel vrienden wordt geassocieerd met een langer leven. Sommige onderzoeken suggereren dat onze immuunsysteem verbetert als we omringd zijn door onze vrienden, en het helpt ons ook stress reguleren.

8. Lang zitten is waarschijnlijk het ergste dat u kunt doen.

Onderzoek toont aan dat langdurig zitten vermindert de levensverwachting, naast het feit dat ze worden geassocieerd met andere gezondheidsrisico's.

Een studie wees uit dat elk uur dat we zitten na de leeftijd van 25 jaar, onze levensverwachting met 22 minuten vermindert.

Gerelateerd lezen:

  • Tips om langer te leven
  • Leef meer, leef beter
  • Hoe oud kunnen we leven?
  • 10 redenen om dagelijks te sporten
  • Wil je gezonder zijn? Stel uzelf deze 4 vragen elke dag

Video: 15 Intermittent Fasting Mistakes That Make You Gain Weight (Oktober 2020).