Tips

De dennenprocessierups: een bedreiging voor de gezondheid?

De dennenprocessierups: een bedreiging voor de gezondheid?

Alles wat u moet weten over de dennenprocessierups

De maanden voor de komst van de lente, Het is heel gebruikelijk om in parken en tuinen waar pijnbomen zijn, ongedierte van processierupsen te vinden.

Deze wormen zijn bedekt met kleine haartjes die ervoor zorgen gezondheidsrisico's kinderen, Volwassenen en huisdieren.

Hij klimaatverandering produceert een toename van de populatie processionarissen van de dennen en de gebieden die ze kunnen bewonen.

Als u iets meer over deze wormen weet en hoe u zich moet gedragen voordat ze contact opnemen, kunt u ernstige problemen voorkomen

Dennenprocessierups. Afbeelding: Arturo Reina

De dennenprocessierups

De dennenprocessierups,Thaumetopoea pityocampa Schif, is een vlinder die vooral bekend staat om zijn stekende rupsen, dat bij vroege lente verlaten hun karakteristiek Tassen (nesten), die een processie na elkaar, zichzelf in de aarde te begraven en haar metamorfose te voltooien.

Het heeft vooral invloed op alle soorten dennen, en soms ook sparren en ceders. Zijn aanwezigheid veroorzaakt de aangetaste bomen verlies de bladeren, waardoor de getroffen bossen verzwakken.

Naast de schade die ze aanrichten aan onze bossen en pijnbomen, vormen ze een bijzonderheid die een risico vormt voor de gezondheid van mens en dier.

Wie heeft er last van deze rupsen?

Rupsharen kunnen aantasten Iedereen, maar de astmapatiënten in het bijzonder runnen ze de risico om een ernstige aanval.

Haar kan ook van invloed zijn op dieren, waaronder honden, katten en paarden, dus het is belangrijk om huisdieren en vee weg te houden van besmette bomen.

Waarom veroorzaken deze rupsen gezondheidsproblemen?

Dit komt door de rupsen ze zijn bedekt met kleine haartjes met een toxine (thaumetopoeina), en is de Contact van deze haren en gifstoffen met de huid, wat symptomen kan veroorzaken.

Om uitbarstingen te voorkomen, is het belangrijk om lichamelijk contact te vermijden, niet alleen met de rupsen, maar ook met hun nesten of met de bomen die door deze plaag zijn aangetast.

De haren kunnen loskomen van het lichaam van de rupsen en door de wind worden geblazen en in contact komen met mensen en dieren.

Welke soorten symptomen veroorzaken ze?

  • Als er haren of gifstoffen binnendringen Huidcontact, kan een Uitslag op de huid met erg jeuken.De uitslag verschijnt meestal voornamelijk op de nek, armen, poten en kofferbak. Het is het meest voorkomende probleem, namelijk onaangenaam maar niet gevaarlijk.
  • Als ze binnenkomen oogcontact, kan veroorzaken blozen, zwelling van de oogleden en moeilijkheden om ze te openen en in zeer uitzonderlijke gevallen, zelfs blindheid. Deze conjunctivitis kan nodig zijn cortison voor uw behandeling.
  • Ademhalingsproblemen. Bij gevoelige mensen kan het het optreden van allergische reacties veroorzaken ontsteking van de luchtwegen en ademhaling bemoeilijken, wat een medisch noodgeval.

Is er een behandeling?

Het wordt aangeraden handen onmiddellijk wassen en, in het geval van een huidreactie, de jeuk en het stekende gevoel met ijs kalmeren en wat aanbrengenantihistaminicum of ontstekingsremmend indien nodig.

Wat moet ik doen als ik een nest zie?

Het beste is om te voorkomen.

Moet raak ze niet aan en probeer ze niet terug te trekken.

Wat kan er worden gedaan om dit probleem te beheersen?

Als remedie om dit ongedierte te voorkomen, zou het nodig zijn systematiseren van controle- en preventiebehandelingen van deze soort, zoals:

  • Vernietiging van zakken
  • Insecticidenbehandelingen
  • Gebruik van feromoonvallen
  • Installatie van fysieke barrières

Gerelateerd lezen:

  • 6 natuurlijke remedies voor allergieën
  • Hoe een kwalsteek te behandelen met natuurlijke middelen
  • Hoe seizoensgebonden allergieën te voorkomen


Video: Sacha Stone in conversation with Bibi Bacchus (Mei 2021).