Tips

6 natuurlijke geheimen voor een mooie, stralende huid deze zomer

6 natuurlijke geheimen voor een mooie, stralende huid deze zomer

Tijdens de zomerperiode zijn er veel factoren die de gezondheid van onze huid kunnen beschadigen en verslechteren als we niet oppassen.

Tijdens de zomer, de gezondheid van onze huid verslechtert doorhitte, blootstelling aan de zon (en mogelijke brandwonden), droog weer en zelfs het gebruik van airconditioning.

Al deze factoren kunnen de gezondheid van onze huid beschadigen en verslechteren, dus we moeten al het mogelijke doen om deze te beschermen.

Er zijn natuurlijke zonnebrandcrèmes en lotions die we buiten kunnen gebruiken (evenals zonnehoeden ...) die zeer goede resultaten hebben, maar die zijn er ook huis en natuurlijke remedies die we kunnen gebruiken voor snelle en onmiddellijke verlichting na een dag op het strand of in het veld.

6 natuurlijke remedies zodat uw huid in de zomer niet te lijden heeft onder de zon

1. - Kokosolie

Hoewel de zonbeschermingsfactor natuurlijk is, is hij niet krachtig genoeg om onze enige zonbescherming te worden. Wat we kunnen doen is gebruik het als een basislaag of een beschermende laag voor huid en haar dankzij de voedingsstoffen, de hydraterende eigenschappen en de SPF (zonbeschermingsfactor).

We kunnen het ook gebruiken na blootstelling aan de zon hydraterend (in het geval dat we ons te veel aan de zon hebben blootgesteld).

We kunnen ook sesamolie, zonnebloemolie en amandelolie gebruiken om onze huid aan te vullen en te rehydrateren (voor het geval we niet van kokosolie houden).

2. - Ghee (geklaarde boter)

Geklaarde boter is een gezond vet zonder proteïne, suiker of water dat de kracht heeft voeden de weefsels van ons lichaam, reinigen gifstoffen en stimuleren in het algemeen ons immuunsysteem.

Het nemen van een eetlepel per dag helpt om huid en haar gehydrateerd te houden door een dosis gezonde vetten aan onze dagelijkse voeding toe te voegen.
Hoewel geklaarde boter het hele jaar door goed werkt, Het is in de zomer wanneer het het beste werkt, omdat het ons helpt het lichaam gehydrateerd te houden en ontstekingen te verminderen (helpt de huid te genezen die overbelicht is aan de zon).

3. - Appelazijn

Appelazijn is geweldig voor de behandeling van bijna alle soorten huidproblemen (inclusief zonnebrand).

We hoeven alleen maar de rauwe en ongefilterde appelciderazijn rechtstreeks op de verbrande huid aan te brengen. Het geheime ingrediënt in deze remedie is appelzuur een zeer effectieve pijnstiller (en natuurlijk).

4. - Schotse iep

De Schotse iep of -hamamelis- is een wilde plant en een oud middel dat veel wordt gebruikt voor medicinale doeleinden.

Het wordt gebruikt om muggenbeten, huiduitslag en zonnebrand te behandelen. Is eennatuurlijk ontstekingsremmend Het geneest brandwonden en irritaties zonder de huid uit te drogen. Je vindt het in apotheken, drogisterijen en kruidendokters.

5. - Aardappelen

Het is niet de meest conventionele methode, maar de zetmeelverbindingen in aardappel helpen bij het verlichten van pijn en slijtage veroorzaakt door straling van de zon.

We hoeven alleen maar een rauwe aardappel te snijden en het sappige vlees van de aardappel tegen het aangetaste gebied te wrijven. Voor een intensievere behandeling kunnen we de rauwe en koude aardappel raspen en er een soort pasta van maken voor later gebruik.

6. - Aloë vera

Aloë vera is de beste vriend van zonnebrand. We kunnen het rechtstreeks als een natuurlijke gel aanbrengen of ons eigen mengsel maken: 2 eetlepels verse en natuurlijke aloë vera, een eetlepel macadamia-, calendula- of avocado-olie en een paar druppels etherische olie van kamille. Dit mengsel verfrist en behandelt onze huid.

Gerelateerd lezen:

  • Bereid je huid voor op de zon en laat zien dat je een perfecte bruine kleur hebt
  • Verander in de zomer uw schoonheidsroutine
  • Hoe je natuurlijk een brunette kunt krijgen


Video: Wat jij nog niet wist over COVID-19 - WEBINAR - De Sector in Transitie (Juni- 2021).