Kameleons

Hoe zorg je voor een kameleon

Hoe zorg je voor een kameleon

Als we eraan denken kameleons Ik denk aan dit schattige kleine dier met uitpuilende ogen dat het vermogen heeft om van kleur te veranderen en op te gaan in zijn omgeving, toch? maar hij doet het ook vanwege hoe hij zich voelt (warm of koud) en vanwege zijn humeur. Vandaag veel mensen hebben exotische dieren als huisdier, daarom laat ik je wat achter eenvoudige en praktische tips voor het verzorgen en voeren van kameleons!

-Voeding:

Kameleons ze drinken niet uit een container, dus we moeten een druppelsysteem hebben zodat het op de bladeren valt, zodat ze van de druppels drinken. Ze zijn praktisch insectenetersZe eten: kreeften, krekels, zijderupsen, tenebrios, zophoba's, vliegen, kakkerlakken ... ze leven allemaal en moeten afkomstig zijn uit broederijen, zodat ze geen pesticiden vervoeren. Het is goed om de insecten vooraf te voeren met vlezige vruchten en bladgroenten en bestrooi hun voer af en toe met een calciumsupplement en reptielenvitamines.

-Gedrag:

Ze zijn verlegen en hebben veel stress, we moeten ze op een plek plaatsen waar we sindsdien niet vaak langs komen We zouden ze kunnen overweldigen om onze aanwezigheid op te merken. Als we een kameleon hebben, moeten we dat in gedachten houden het is geen hond of kat en we mogen het niet nemen tenzij het nodig is omdat angst hem zal binnendringen. Het is beter om er meer dan één te hebben omdat ze elkaar gezelschap zullen geven.

-Zijn huis:

Hoewel we het in winkels in glazen terraria kunnen zien, zijn ze niet goed voor hen en worden ze volledig ontmoedigd. Het moeten goed geventileerde terraria zijn, idealiter met een of twee gezichten met een rooster. Maatregelen moet minimaal 50x50x90 zijn als het een kleine kameleon is, hoewel altijd hoe groter we kunnen, hoe beter omdat het daar zal zijn en bewegingsruimte moet hebben. We moeten zijn oorspronkelijke omgeving (natuur) zoveel mogelijk nabootsen, daarom zullen we boomstammen plaatsen waar ze kunnen klimmen, rotsen, enz ... (die stabiel zijn) en veel loof waar hij zich kan verschuilen en camoufleren. Op de grond kunnen we kleine steentjes leggen die niet erg dik zijn Ze bedekken alles en de natuurlijke planten die geweldig zijn, zijn de Ficus en de Sheflera.

-Licht en warmte:

We zullen speciale buizen voor hagedissen met UVB / UVA-stralen moeten plaatsen, zodat ze 10 uur per dag licht geven (overleg met specialisten) en ze moeten minstens een tijdje per dag natuurlijk zonlicht en licht nodig hebben, dus het is goed om hun kooi bij een raam te plaatsen maar voorzichtig geen stroom te hebben omdat het niet goed is. Elke soort kameleon is anders en heeft een andere temperatuur nodig, als we niet leven op plaatsen met zeer hete of tropische klimaten: de panterkameleon heeft een temperatuur nodig van 24 tot 35ºC en een luchtvochtigheid van 60 tot 85%, de gesluierde kameleon een temperatuur van 26 tot 35º en een luchtvochtigheid van 50% en de kameleon jackson een temperatuur van 21 tot 29ºC en een luchtvochtigheid van 50 tot 80%. In de ochtend hebben ze 25 of 26 graden nodig en 's nachts 5 of 6 graden. Als het 's nachts onder de 18ºC is, zullen we de verwarming aan moeten zetten.

Precious Jackson's Chameleon (soort) - Wikipedia

We hoeven ons geen zorgen te maken als ze niet veel bewegen, zoals normaal voor hen.Vergeet bij twijfel niet een specialist te raadplegen, want het zijn tere dieren.
Veel succes met je kameleons!


Video: 23 TRUCS VOOR DE PERFECTE LIPPEN (Juni- 2021).