Spanje

Alicante, gezien door een Engelse toerist

Alicante, gezien door een Engelse toerist

Iets meer dan een stad op weg naar Benidorm?

Alicante is voor veel toeristen niets meer dan een erg druk vliegveld waar je onderweg naartoe landt Benidorm of een ander toeristisch centrum aan de Costa Blanca. Hier is echter een stad van ruim 300.000 inwoners mee oorsprong van de bronstijd, Iberische en Romeinse tijd naast zijn fascinerende moslimgeschiedenis, dat elk jaar wordt gevierd met het festival Moren en christenen.

El Castillo de Santa Bárbara, een fantastische plek

De grote kasteel van Santa Bárbara in Alicante, gelegen op de top van de berg Benacantil, werd uitgebreid tijdens het bewind van Felipe II. Maar de oorsprong is moslim. Het is een fantastische plek om te bezoeken. Het is erg uitgebreid en er zijn ook bijna 700 moderne sculpturen, de belangrijkste Spaanse collectie ter wereld. Het is ook een plek met indrukwekkende uitzichten over de stad in het noorden zijn de haven en de zee in het zuiden naar het westen majestueuze bergen.

Uitstekende musea (MARQ en MUA)

Er zijn verschillende uitstekende musea in de stad. De meest recente vertelt het verhaal van de stieren in Alicante, als dat je interesseert. Van degenen die we hebben bezocht het meest indrukwekkend is het MARQ Museum, is een archeologisch museum met interactieve tentoonstellingen. Het won in 2004 een Europese prijs en het is een van de beste musea die ik ooit heb bezocht.

Hij MUA museum van de Universiteit van Alicante (UA) is ook het beste moderne universiteitsmuseum dat ik heb bezocht, alleen de architectuur is het waard. Geïntegreerd in een moderne campus met een spectaculair ontwerp, wandel door het brede voetgangersgebied, de tuinen of geniet van de architectuur door Alvaro Sizais onder andere een zeer aan te bevelen ervaring. De UA-campus wordt niet voor niets het meest gevraagd door Erasmus-studenten uit heel Europa.

Museum van de Universiteit van Alicante (MUA)

De oude wijk van de stad vol nachtleven

Het oude gedeelte van Alicante (bekend als 'de buurt') Is een mengeling van middeleeuwse muren, oude gebouwen en steegjes. Er is 's nachts veel te beleven en het is de plek waar jongeren van het nachtleven gaan genieten.

Het kleine eiland Tabarca, zeereservaat en de rijstketel

Er is een boot die de haven van Alicante verlaat naar het kleine eiland Tabarca. Het is de moeite waard om te bezoeken, hoewel het verstandig zou zijn om te gaan als er geen ruwe zee is, niet zoals wij tijdens onze reis. Tabarca ligt op 18 km van Alicante, is omgeven door een zeereservaat, heeft overblijfselen van oude vindplaatsen en een cafetaria met zelfgemaakte gerechten uit Alicante, zoals de voortreffelijke ketel met zeevruchten. Hoewel het vrij toeristisch is en de economie afhankelijk is van bezoekers, heeft het zich verzet tegen projectontwikkelaars en behoudt zijn eigen identiteit.

Tabarca-eiland

Strand van San Juan gezien vanaf Cabo de las Huertas

Ik schrijf vanuit een kantoor aan de rand van Alicante, in Cabo de las Huertas, een deel van de enorme baai van het strand van San Juan de Alicante dat zich uitstrekt tot Campello en met uitzichten die reiken tot aan Benidorm. Ook in het zuiden zijn de uitzichten op het kasteel en de stad indrukwekkend. Cabo de las Huertas is een beschermd gebied naast de stad. Het is een prachtige plek, net als Alicante.

Zonsopgang op het strand van San Juan Alicante

Alicante is een uitstekende stad om te bezoeken en zoals gewoonlijk met een klimaat dat u uitnodigt om hier het hele jaar door te verblijven en te genieten van zoiets eenvoudigs en fantastisch als wandelen langs de buitengewone stranden.

Lees verder over Alicante

  • Alicante stadsgids (Euro-bewonersgids, completer dan wat ik zou kunnen geven)

Bryan

Video: La Zenia Boulevard (Oktober 2020).