Informatie

Huelva natuurparken

Huelva natuurparken

Natuurlijke reservesEnmedio-eiland, El Portil-lagune, Marismas del Burro

Natuurlijke landschappen: Sierra de Aracena, Enebros de Punta Umbría, Estero de Domingo Rubio, Lagunas de Palos en Las Madres, moerassen van Isla Cristina, moerassen van Río Piedras en Flechas del Rompío, Peñas de Aroche, Sierra Pelada en Rivera del Aserrador.

Nationale parkenDoñana Nationaal Park, Doñana-omgeving

DOÑANA NATIONAAL PARK

Het is gelegen in het zuidwesten van het Iberisch schiereiland, in de autonome gemeenschap Andalusië, in de provincies Huelva en Sevilla. Het heeft betrekking op de gemeenten: Almonte, Aznalcazar, Puebla del Río en Hinojos. Het is een ecologisch reservaat en is het grootste wetland van Europa. Het heeft 75.000 hectare moerasland, 27.000 ha. en duinen In tijden was het het jachtgebied van de hertog van Medina Sidonia. In 1969 werd het uitgeroepen tot beschermd gebied. Het behoort tot de SBZ, omdat het het belangrijkste gebied in Europa is voor de voortplanting, overwintering en doorgang van een groot aantal vogels, geschat op ongeveer 6000. 000 vogels Het heeft endemische soorten, trekvogels, die er in de winter stoppen. Zie foto's van het nationale park van Doñana.


Activiteiten: wandelen, jeepbezoeken met tolk.
Zijn flora: steendennen geplant in het zand, kustduinen van ongeveer 30 meter hoog (jeneverbes aan de kust, anjerstruiken, immortelle, junqueras, oleanderstruiken en camarina-struikgewas, dennenbossen en venkelmoerassen, castagnetten, bayunco. Waterplanten hoe: Ranunculus peltatus, R. tripartitus, Eleocharis palustris, Potamogeton trichioides, Elatine alsinastrum, ... In de moerassen: Gezouten Almajo, Zoete Almajo. Op de stranden: zeeweringbloem, mariene tuberoos, zeewolfsmelk ...

Zijn fauna: everzwijn, Spaanse lynx (60 paar), das, wild zwijn, hert, damhert, haas, slaapmuis, vos, flamingo's en watervogels (martinete, zilverreiger, koereiger, kleine zilverreiger, purperreiger, flamingo, lepelaar), gans Gewone, Witvleugelige smient, Friese wilde eend, Wintertaling, Wintertaling, Wagon-wintertaling, Eend met staart, Slobeend, Wilde eend, Rode eend, Gewone poen, Bruine pool, Witkopmalvasia, Meerkoet, Roodharige meerkoet, Roodbaars gewone en gewone swamphen), bootarend, Iberische keizerarend, vale gier, de Europese kiekendief, de zwarte wouw, de bruine kiekendief, de slechtvalk, de havik, de Europese alcotan, de buizerd, de torenvalk, de rode wouw, zwaluw, ... Aan de monding van de Guadalquivir: padden, kikkers, gallipats, galapagos, roerdomp, swamphen,

Uw toegang: 2 Km. Van de Ctra. Die van Matalascañas naar Rocío gaat, is het Interpretatiecentrum, vanwaar de rondleidingen en excursies vertrekken.
Diensten: audiovisuals, voetpaden en scherm met livebeelden, tolken en jeeps voor rondleidingen.
Interessante bezoeken: Administratief en Interpretatiecentrum gevestigd in EI Acebuche (Tel.: 955 43 0132/406140) Het binnengebied van het Park kan alleen bezocht worden onder begeleiding en een geteld aantal mensen en gecontroleerd, om het milieu te beschermen.

De gratis bezoeken aan het park zijn:

  Acebrón-paleis: is een tentoonstelling van El Hombrey Doñana.

  De Acebuche (Tel.:959 44 87 11): Audiovisuele tentoonstelling, winkels, een cafetaria.

  Routes zonder gids: La Rocina, El Charco de la Boca, El Acebrón, Laguna del Acebuche.

Omgeving Doñana: Het omvat de provincies Huelva, Sevilla en Cádiz. Het beslaat 55.099 hectare en bestaat uit uitbreidingen van mobiele duinen, moerassen, kreupelhout, dennenbossen en kurkeiken. Vogels worden geobserveerd, botanische excursies worden georganiseerd, wandelen wordt gedaan.

Uw Flora: Gewone den, zeeden, jeneverbes, tamarisk, zeekers, rockrose.

Zijn Fauna:
vogels, herten, wilde zwijnen, damherten, lynxen, mangoest, keizerarend, zwarte wouw.

Sierra de Aracenay Picos de Aroche

Het heeft 184.000 hectare, bestrijkt verschillende dorpen, waaronder de beste en maximale producenten van jabugo-hammen, dit zijn: Jabugo, Cumbres Mayores en Cortesana Het is een bergketen van zachte heuvels, rijk aan bossen, veel weiden en wilde gebieden. Het heeft een zeer interessante fauna en flora en is een vogelobservatorium.

Activiteiten: er worden geologische en botanische excursies georganiseerd. U kunt er wandelen en mountainbiken.
Zijn flora: bossen van dennen, kastanje, eiken, kermes eiken, kurkeiken, gal eiken, populieren, wilgen, zwarte dennen, olijfbomen, wijngaarden en fruitbomen.
Zijn fauna: steenarend, doodlopende arend, wezel, bunzing, das, rode lynx, gelaarsde adelaar, oervalkvogel, zwarte ooievaar en zwarte gier.
Interessante bezoeken: Binnen zijn afbakening ligt de stad Aracena, met 6.900 inwoners, het is het centrum van de regio, met enkele interessante monumenten:

Grot der Wonderen (c / San José, Tel.: 959 1283 55): Ondergrondse grot van stalactieten. Ze bevinden zich bij de ingang van de stad Aracena.

Mijnbouwmuseum (Pl. Del Museo, tel: 959 59 00 25): gevestigd in de Grot van wonderen.

Kasteel: Middeleeuws fort uit de 13e eeuw, gebouwd op een oud Arabisch fort, eigendom van de Orde van de Tempeliers van de Ridders van Santiago.

Kerk van Onze Lieve Vrouw van de Grote Pijn (Plaza Alta de Aracena): het is gotisch uit de 13e en 15e eeuw.

Kerk van Onze Lieve Vrouw van de Assumptie (Plaza Altade Aracena): het is renaissance uit de 16e eeuw.

Stadhuis: het is een middeleeuws gebouw, met een 16e eeuws portaal.

Gerelateerd lezen:
 • Andalusië gids
 • Festiviteiten in Huelva
 • Stranden van Huelva
 • Hotels in Huelva
 • Comarca van Condado Campiña en Cuenca Minera
 • Comarca de Huelva en Comarca de la Sierra


Video: Isla Canela, natuurlijk eiland tussen Andalusië en Portugal, met goudgele stranden (Mei 2021).