Informatie

Woordenboek van economie en bedrijfskunde

<b></b>Woordenboek van economie en bedrijfskunde

Praktisch woordenboek van basisconcepten van economie en van die onderwerpen, ideeën en innovaties die meer relevantie krijgen in het management van het huidige bedrijf en het begrip van de economie.
Zie ook Financiën woordenboek.

Het is bedoeld om te worden gebruikt om rapporten, studies, analyse van de situatie, economische pers, enz. Door niet-specialisten in het veld te volgen.

Actie, acties
Actief
Zak
Economische groei
Coachen
Economische convergentie
Uitzettingseffect (of verdringing)
Microkredieten
Mobbing
BBP-potentieel
Schijnbare arbeidsproductiviteit
Technologisch proces
Onderwijsprestaties
Situatie inkomen
Beschikbaar bruto nationaal inkomen
Voorraad menselijk kapitaal
Paronatuurlijk tarief
Niet-versnellende inflatie (NAIRU)
Structurele transformaties
Traceerbaarheid

Woordenboek van economie en bedrijfskunde

We hebben de termen, concepten en definities gekozen die gebruikelijk zijn in de economische pers, rapporten, studies en analyses die een begrip door niet-specialisten verhinderen.

Onze Woordenboek van economie en bedrijfskunde Het is bedoeld voor journalisten en professionals van de media in het algemeen, advocaten, architecten en ingenieurs, zakenlieden, spaarders en beleggers in de aandelenmarkt en andere geïnteresseerde partijen die niet gespecialiseerd zijn in economie, om hen te helpen de basisbegrippen van economie en bedrijfskunde te begrijpen.

De taal van economen mag dan "hard" zijn, maar in veel gevallen zijn het begrippen die gemakkelijk te begrijpen zijn en het begrip van wijdverspreide studies en analyses vergemakkelijken.


Video: Bedrijfskunde voorlichting voltijd. Hogeschool Windesheim Almere (Mei 2021).